Villmarkseventyr på Steam

Shelter 2-avstikkerren Paws har blitt lansert på Steam, og det har også den gamle ulvesimulatoren WolfQuest.

I løpet av den siste uken har det kommet to spill på Steam der du får rollen som dyr – og nei, ingen av dem er Goat Simulator-aktige tullespill. Det første som dukket opp var Paws: A Shelter 2 Game, som slik navnet indikerer er basert på gaupemor-spillet Shelter 2.

Paws skrur opp sødmefaktoren et par hakk fra Shelter 2.
Paws skrur opp sødmefaktoren et par hakk fra Shelter 2.

Paws er imidlertid ikke like åpent og semi-realistisk som spillet det er basert på. I stedet er et lineært eventyr der vi spiller en liten gaupeunge som har kommet bort fra familien sin. Heldigvis treffer du en bjørneunge som tydeligvis har lidd samme skjebne, og sammen må dere reise gjennom spillets verden. Litt som i filmer som Den utrolige reisen, altså.

Spillet er visstnok rimelig kort, noe mange av brukeranmeldelsene på Steam påpeker. De er likevel jevnt over positive.

Ulvesimulatoren WolfQuest

En lykkelig familie.
En lykkelig familie.

Det andre villmarksspillet er WolfQuest. Dette er et forsøk på å simulere livet til en ulv i Yellowstone-parken i USA, opprinnelig laget i samarbeid med Minnesota Zoo. Du kan velge om du vil spille i enspiller eller sammen med andre, og hvis du spiller alene må du jakte på hjort, forholde deg til andre ulver, etablere ditt eget territorie, finne en partner og fostre opp tin egen ulvefamilie.

I flerspiller kan du samarbeide om de samme tingene, i ulveflokker der de andre ulvene er styrt av mennesker. WolfQuest kom først ut i 2008, og var i starten ment som et gratisspill. Men det har fått mange forbedringer i årenes løp, og Steam-versjonen har til og med et helt nytt kart man kan spille i.

Det virker forøvrig som spillet har blitt litt mer populært på Steam enn utviklerne forventet, for etter spillets lansering har de slitt litt med å holde serverne i gang. Forhåpentligvis er dette fikset nå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.