Gjensyn med Blackwell-universet i nytt eventyr

Eventyrene til Rosangela Blackwell og hennes spøkelsesvenn er over, men neste år får vi vende tilbake til det samme universet.

Wadjet Eye Games annonserte nylig det neste spillet fra selskapets grunnlegger og mannen bak Blackwell-serien, Dave Gilbert. Spillet heter Unavowed, og tar oss med tilbake til den overnaturlige utgaven av New York som vi fikk oppleve i den flotte Blackwell-serien.

Først trodde jeg dette var Rosangela.
Først trodde jeg dette var Rosangela. Jeg savner Rosangela. :(

Gilbert forteller til Rock, Paper, Shotgun at rollefiguren din har vært besatt av en demon i flere år, og gjort grusomme ting. Nå har en gruppe som kaller seg The Unavowed klart å befri deg fra demonen, men det gamle livet ditt er selvsagt i ruiner. I tillegg er politiet etter deg, og de kjøper neppe demon-forklaringen din.

Dermed velger du å hjelpe denne gruppen selv, for å kjempe mot de mørke kreftene som ødela livet ditt.

Et stort prosjekt

Unavowed virker som studioets mest ambisiøse spill til nå, ikke minst fordi det ikke er et rent eventyrspill. I stedet legger det inn rollespillelementer, og lar deg blant annet skape din egen hovedperson ved å velge kjønn, og så velge mellom tre separate bakgrunnshistorier.

Kamp, men som en gåte i stedet for en statistikk/klikkefest.
Kamp, men som en gåte i stedet for en statistikk/klikkefest.

I tillegg kan du velge mellom fem følgesvenner, som hver har ulike egenskaper og talenter. Disse egenskapene lar deg løse spillets utfordringer på ulike måter, avhengig av hvem du har med deg og hva de kan gjøre. Spillets handling kan utvikle seg i flere retninger avhengig av dine valg underveis.

Selv om Unavowed ser ut til å inneholde kampsituasjoner, vil ikke disse løses på tradisjonelt rollespillvis. Dave Gilbert beskriver selv spillet som «et rollespill uten kamp».

Spillet har også fått et grafisk løft – oppløsningen er faktisk dobbelt så høy som i de normale spillene fra Wadjet Eye, noe som sikrer at selv om spillet fortsatt har den samme retrostilen som før, er detaljnivået langt høyere. På lydsiden skilter det blant annet med musikk fra danske Thomas Regin, som laget musikken til flesteparten av Blackwell-spillene.

Lanseringen skal etter planen finne sted neste år.

En kommentar om “Gjensyn med Blackwell-universet i nytt eventyr”

  1. Etter Epiphany så er ikke forventningene akkurat små til et nytt Dave Gilbert-spill. Til og med den tvilsomme CV-en til Hepler rokker ikke ved det.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.