– Deus Ex møter Die Hard

Consortium: The Tower har suksess på folkefinansieringsportalen Fig.

Skaperne av Consortium: The Tower beskriver spillet sitt som en blanding av Deus Ex og filmen Die Hard. Spillet gir deg i oppgave å infiltrere en skyskraper der det holdes en rekke gisler som må frigjøres, men i motsetning til Bruce Willis, trenger du ikke å være så hardhendt.

Du kan bruke vold, men du kan også snike deg forbi vaktene eller bruke snakketøyet for å komme deg unna. Eller hva med å overgi deg, og håpe på å rømme senere?

I dette spillet kan du snakke med monstrene.
I dette spillet kan du snakke med monstrene.

Sjangermessig beskriver de spillet som en «immersive sim», så om Deus Ex ikke ringer noen bjeller (kan man si det på norsk?) kan du kanskje heller tenke på System Shock, Thief, BioShock og Dishonored. Spillet er ikke-lineært, og byr på stor bevegelses- og handlingsfrihet. Du ser handlingen fra den klassiske førstepersonsvinkelen.

Investorene liker spillet

Utviklerne forsøkte å folkefinansiere spillet på Kickstarter for en stund siden, men det gikk heller dårlig. Nå har de gått over til spillfinansieringsportalen Fig, som også tillater ekte investorer å spytte penger i prosjektet (og dermed få en bit av kaka om spillet blir en suksess), og der har det på kort tid samlet inn mer støtte enn det gjorde på hele Kickstarter-kampanjen. Nå er det bare cirka 25 000 dollar unna målstreken.

De som spytter penger i prosjektet må imidlertid belage seg på en god porsjon venting før det blir ferdig – estimert leveringsdato er første kvartal 2018. Men i mellomtiden kan du jo ta en titt på forgjengeren.

Her er en presentasjonsvideo:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.