Prøv demoen av Papers, Please-skaperens nyeste spill

Return of the Obra Dinn er et førstepersonsspill satt til et mystisk spøkelsesskip.

Lucas Pope har nå lagt ut en demonstrasjonsversjon av Return of the Obra Dinn på nettet. Denne versjonen av spillet ble brukt til å presentere det på den nylige GDC-messen i USA, og Pope advarer selv om at den er «full av bugs» og nesten ikke har blitt testet. Dette hindrer ikke folk som har testet demoen i å anbefale den varmt.

Mitt skip er lastet med ... skjeletter? Iiik!
Mitt skip er lastet med … skjeletter? Iiik!

Return of the Obra Dinn er et førsteperson mysteriespill som foregår ombord i handelsskipet Obra Dinn, i 1808. Skipet forsvant sporløst på en reise fra London til Orienten i 1802, men flere år senere har det nå drevet i havn uten mannskap. Du representerer det britiske Ostindiske kompani, og må utforske skipet for å finne ut hva som har skjedd.

Spillets svært distinkte grafikkstil er inspirert av gamle spill for originale Apple Macintosh. Denne maskinen brukte kun sort/hvitt-grafikk – en piksel på skjermen kunne enten være «på» eller «av» – altså hvit eller sort. Det var ingen gråtoner, men ved å veksle mellom hvite og sorte piksler kunne man gi en illusjon av at «fargespekteret» var rikere enn det i virkeligheten var.

Denne teknikken («dithering») ble også flittig brukt på PC og andre formater som kunne vise et begrenset antall farger på skjermen samtidig, og som du kan se av skjermbildene brukes den flittig av Return of the Obra Dinn. Det som gjør Obra Dinn annerledes enn de gamle spillene, er at det er et 3D-spill.

 

2 kommentarer om “Prøv demoen av Papers, Please-skaperens nyeste spill”

  1. Ikke akkurat små forventninger til denne. Kommer til å holde meg unna demoen for å ikke ødelegge for noe av (forhåpentligvis) moroa.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.