To Commodore-bøker søker folkefinansiering

Commodore VIC 20: a visual history og 8-BIT KIDS – Growing up with the Commodore 64 prøver å få økonomisk støtte på Kickstarter.

I de siste årene har det dukket opp flere glimrende bøker om klassiske datamaskiner, og mange av disse har blitt finansiert gjennom folkefinansieringsportaler som Kickstarter. I skrivende stund er det to slike prosjekter på Kickstarter, nemlig Commodore VIC 20: a visual history og 8-BIT KIDS – Growing up with the Commodore 64.

Å vokse opp med Commodore 64.
Å vokse opp med Commodore 64.

8-BIT KIDS – Growing up with the Commodore 64 handler om åttitallets mest populære hjemmedatamaskin, og det som her til lands var den klart mest populære spillplattformen på den tiden, altså Commodore 64. Dette er en langt mer personlig bok, som dreier seg om hvordan det var å vokse opp med maskinen, og ikke handler så mye om systemet i seg selv.

Boken lages av et team ledet av Koen De Brabander, og folkefinansieringen fortsetter frem til 30. april. Den har imidlertid allerede nådd målet, så alt De Brabander og gjengen samler inn i resten av måneden vil brukes til å gjøre boken bedre.

Fra VIC-20-boken.
Fra VIC-20-boken.

Commodore VIC 20: a visual history lages av Giacomo Vernoni, og vil forsøke å kaste lys på Commodore 64s mindre avanserte forgjenger, VIC-20. Dette skal den gjøre ved hjelp av store mengder bildemateriale av maskinen, maskinvaren, tilleggsutstyret og de spillene Commodore selv lanserte på elektronisk kassett for systemet.

Finansieringen er over den 25. april, og cirka halvparten av budsjettet er samlet inn. Begge bøkene er forventet å gå i trykken på sensommeren, og leveres i september.

Kilde: Retrospilling.no.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.