Tidenes beste vampyr-rollespill er ute på GOG

Vampire: The Masquerade – Bloodlines har blitt relansert på den DRM-frie spillbutikken.

Rollespillelskere kan nå glede seg over at en av sjangerens største kultklassikere har blitt relansert på GOG. Vampire: The Masquerade – Bloodlines er et førstepersons rollespill som starter med at du blir bitt av en vampyr, og selv blir vandød.

Som vampyr kan du kun bevege deg ute om natten.
Som vampyr kan du kun bevege deg ute om natten.

Som nyforvandlet vampyr må du nå utforske en hel underverden med overnaturlige greier som vanlige folk ikke har peiling på at eksisterer, og det tar ikke lang tid før du vikles inn i en stor og farlig konspirasjon.

Spillet skilter blant annet med stor valgfrihet, og bare noe så enkelt som klassen du velger i starten kan få store konsekvenser for hvordan spillet utarter seg. Du kan for eksempel velge å spille som en gal «malkavian» som bare snakker i gåter, eller en «nosferatu» som ser så fæl ut at han eller hun ikke kan gå rundt i bygatene, men må holde seg i kloakksystemet.

I tillegg har Bloodlines fortsatt den fordelen at det er et av ganske få rollespill som foregår i urbane miljøer i en moderne verden.

Problematisk utvikling

Her er spillfiguren en malkavian, noe som får resultater for hva han eller hun kan si.
Her er spillfiguren en malkavian, noe som får resultater for hva han eller hun kan si.

Bloodlines ble utviklet av Troika Games, og utviklingen var preget av problemer, ettersom spillet benyttet seg av den da helt nye Source-motoren, som kontinuerlig var under utvikling mens spillet ble laget. Dette fikk dessverre resultater for det endelige produktet, som i tillegg ble presset ut før det var helt ferdig (etter at utgiver Activision hadde utsatt lanseringsdatoen mange ganger).

Spillet fikk rimelig god kritikk til tross for problemene, men endte likevel opp med å floppe på markedet. Kort etter utgivelsen måtte Troika Games si opp flesteparten av sine ansatte. Det hindret dem ikke i å gi ut viktige oppdateringer for spillet, og i tillegg til de offisielle oppdateringene, har det kommet flere uoffisielle oppgraderinger i årene som har gått siden den originale lanseringen.

GOG har jobbet sammen med skaperen av de uoffisielle oppgraderingene for å overføre de viktigste av disse til deres versjon av spillet. Det er kun snakk om feilretting av tekniske problemer – hvis du vil ha det nye innholdet som også har dukket opp i årenes løp, må du laste ned en ekstra oppdatering.

I dag jobber forøvrig to av Troika Games’ grunnleggere, Leonard Boyarski og Tim Cain, hos Obsidian Entertainment. Og Obsidians nye bestevenn i spillindustrien, Paradox Interactive, eier rettighetene til Vampire-universet. Hm!

2 kommentarer om “Tidenes beste vampyr-rollespill er ute på GOG”

  1. Var ikke litt av greia her at de egentlig ville lansere flere måneder tidligere, men fikk ikke lov. fordi Valve ville at Half Life 2 skulle være det første spillet som brukte den nye Source-motoren? Derfor endte det opp med å lansere samme dag. Når man ser hvor uferdig spillet var når det lanserte skulle man nesten tro at Activision ikke brukte noe mer penger på det de siste månedene etter at de mente spillet var *ferdig».

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.