Ny bok feirer klassiske arkademaskiner

Boka Artcade byr på 324 sider fulle av kunst hentet fra kabinettene til arkademaskiner fra sytti-, åtti- og nittitallet.

Bitmap Books, som har en lang rekke retrospillrelaterte bøker på rullebladet, har nå lagt ut boka Artcade for salg på nettstedet sitt. Denne boka fokuserer på bildene og grafikken som prydet de gamle, myntopererte arkadespillene, og har hentet materiale fra 40 år med arkadespill.

Dette har du nok sett før.
Dette har du nok sett før.

Totalt har boka 324 sider, og dekker spill som Asteroid, Battlezone, Street Fighter II, Out Run, Moon Patrol, Gyruss, Q*Bert og Bubble Bobble. Hvert spill får en dobbeltside hver. Mannen bak boka er Tim Nicholls, som har brukt «tusenvis av timer» på å scanne og restaurere bildematerialet.

I tillegg får vi intervjuer med noen av kunstnerne bak de klassiske bildene, som Larry Day og nå avdøde Python Anghelo. Her er en 20 minutter lang video der Nicholls beskriver boken sin, og forklarer hvorfor han laget den:

Mange av disse spillene er forøvrig å finne på utstillingen GameOn 2.0 på Teknisk museum.

En kommentar om “Ny bok feirer klassiske arkademaskiner”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.