Spillmåneden: Mai 2016

Mai blir en av de sterkeste spillmånedene på lenge, men for oss er det én utgivelse som overskygger det meste annet.

Etter en lang vinter har endelig spillindustrien begynt å tine, og i mai får vi svært mange spennende utgivelser. PlayStation 4-folket kan glede seg til Uncharted 4, mens Borderlands-tilhengerne kan håpe at Gearbox lykkes nok en gang, med fantasy-spillet Battleborn. Dessuten får vi indie-spill som imperiebyggeren Planar Conquest og pek-og-klikk-eventyret Kathy Rain. Men for oss i Spillhistorie.no, er det følgende spill som virker mest spennende:

Stellaris (Kristian, Joachim og Nikolai)

Joachim

Det er ærlig talt lenge siden jeg har gledet meg like mye til et nytt strategispill som jeg gleder meg til Stellaris. Paradox’ storstrategispill har i alle år virket veldig fristende, og jeg skjønner fra det jeg har lest om dem at de er skikkelig, skikkelig gode. Dessverre har jeg aldri helt klart å komme inn i de jeg har testet. Men nå, når Paradox kombinerer den heftige dynamikken fra storstrategispillene sine med en av mine absolutte favorittsjangere noensinne, nemlig 4X-spill satt til verdensrommet, virker det som om de har laget et spill spesialdesignet for akkurat meg. Jeg håper virkelig at dette blir bra.

Kristian

Stellaris ser ut til å være månedens hit blant oss på Spillhistorie. Det virker veldig kult, men det begynner jo å bli ganske mange spill i denne sjangeren nå. Og flere skal det bli. Det virker uansett veldig interessant, men jeg tror ikke det blir førsteprioritet for meg denne måneden. Imidlertid har jeg jo tatt feil før.

Nikolai

I bunn og grunn kan spillåret være over nå. Stellaris er alt jeg ønsker meg. Hearts of Iron 4 vil sannsynligvis bli knall, men det er lite som kan overgå Stellaris for meg i år. Så hypet er jeg. Eneste mulighet er om Nintendo NX kommer ut i år…

Stellaris er spillet fra mine yndlingsutviklere Paradox Development Studios, utviklere som har gitt oss Crusader Kings II og Europa Universalis IV, for å nevne noen. Det er ingen andre utviklere som har gitt meg like mye moro! Stellaris lover å være 4X av typen Master of Orion og Civilization i starten, storstrategi som Crusader Kings og Europa Universalis etter hvert som koloniseringen og utforskingen slutter, og å gi oss muligheter for galaksevide katastrofer for å holde oss på tå hev mot slutten.

Spillet kommer ut niende mai, og jeg kan ikke vente med å #MakeSpaceGreatAgain !

 • Sjanger: Strategispill (4X/storstrategi)
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows, MacOS, Linux/SteamOS
 • Utvikler: Paradox Development Studio
 • Utgiver: Paradox Interactive
 • Lanseringsdato: 9. mai

TransOcean 2: Rivals (Kristian)

Ports of Call var gøy. Ports of call er gøy. Ok da, ikke like gøy som det den gang var, men fortsatt kan jeg spille det en time nå og da. Jeg har det nemlig på mobilen min, hvor det fungerer utmerket. Men nok om det, TransOcean 2 ser ut til å kunne bli en verdig arvtager til den gamle klassikeren. Bare med mer dybde. Det blir interessant!

 • Sjanger: Økonomisk strategispill
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows, MacOS
 • Utvikler: Deck 13
 • Utgiver: Astragon Entertainment
 • Lanseringsdato: 11. mai

Doom (Mats)

Om det blir spesielt godt vet jeg ikke, men at jeg faktisk ser fram til å få satt kloa i det skal du ikke se bort i fra! Etter at MachineGames viste at det fortsatt er mulig å lage glimrende skytespill etter den gamle formelen med sine nye spill i Wolfenstein-serien, må jeg innrømme at jeg er litt spent på hva som ramler inn fra den andre kanten av ZeniMax-konsernet.

 • Sjanger: Førstepersons skytespill
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows, Xbox One, PlayStation 4
 • Utvikler: id Software
 • Utgiver: Bethesda Softworks
 • Lanseringsdato: 13. mai

Overwatch (Mats)

Jeg tar ansvaret for skytespillene denne måneden, og kaster inn Overwatch på lista mi også. Team Foretress 2 har jeg tilbrakt alt for mange timer i, men det har vært morsomme timer som har sust forbi i et rasende tempo. Hvis overwatch klarer å tilby noe av den samme spillgleden, så kommer dette også til å gi meg mange timer med heseblesende action sammen med venner. Jeg har foreløpig bevist holdt meg unna betatestinga, slik at vi stort sett starter på samme nivå med et «ferdig» spill. En tur inn i skytespillriket med Blizzard blir uansett interessant!

 • Sjanger: Skytespill
 • Flerspiller: Ja (enspiller er det verre med)
 • Plattform: Windows, Xbox One, PlayStation 4
 • Utvikler: Blizzard Entertainment
 • Utgiver: Activision Blizzard
 • Lanseringsdato: 24. mai

Total War: Warhammer (Kristian og Joachim)

Kristian

Jeg spilte en del Warhammer i min ungdom. Det ble kjøpt skogsalver, grunning og maling for en hel del tusenlapper. Nå som Total War-serien kombineres med Warhammer-universet, så kan jeg ikke tro annet enn at dette kommer til å bli utrolig bra. Dessverre er ikke skogsalvene med som spillbar fraksjon, så det blir nok en stund til jeg får spille med min kjære Durthu igjen!

Prisen på Steam ser dessverre ut til å være hinsides all fornuft – akkurat som med Dark Souls 3 skal de ha nesten 600 kroner for PC-versjonen. Det er for mye. Heldigvis får man Steam-nøkkel hos Greenmangaming til snaue 400 kroner (bare husk å bruke rabattkoden de alltid har).

Joachim

Jeg har hatt tider der jeg virkelig elsket Total War-serien, med det originale Rome: Total War som et høydepunkt. I de siste årene har jeg dessverre mistet litt av interessen for serien, og de historiske epokene den stadig går tilbake til. Så Total War: Warhammer (som virkelig burde hett Warhammer: Total War i stedet) passer meg perfekt. Jeg er egentlig ikke noen Warhammer-fantast, men mørk fantasy liker jeg generelt veldig godt, og jeg tror Warhammer-universet og sjangeren generelt fungerer utmerket med Total War-konseptet. Så dette kan bli svært spennende. Men man vet jo aldri hva Sega og Creative Assembly finner på, så jeg tør ikke forhåndsbestille.

 • Sjanger: Strategispill
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows
 • Utvikler: Creative Assembly
 • Utgiver: Sega
 • Lanseringsdato: 24. mai

Dovetail Games Flight School (Joachim)

Deja vu? Dette spillet skrev jeg om i forrige måneds artikkel, men det ble utsatt, og skal nå lanseres i mai i stedet. Heldigvis har i alle fall Dovetail begynt å vise litt mer bilder og videoer fra spillet nå, og det ser veldig pent ut. For de uinnvidde er det snakk om en flysimulator basert på en videreutviklet versjon av motoren fra Microsoft Flight Simulator X. Men i stedet for å tilby alle typer fly (slik Dovetail Flight Simulator skal gjøre senere i år), fokuserer det på småfly. Den sentrale delen av spillet er en flyskole, som vi gradvis får arbeide oss gjennom.

 • Sjanger: Flysimulator
 • Flerspiller: Nei
 • Plattform: Windows
 • Utvikler: Dovetail Games
 • Utgiver: Dovetail Games
 • Lanseringsdato: en gang i mai

5 kommentarer om “Spillmåneden: Mai 2016”

 1. – Stellaris
  Ikke like hypet som de andre her, men Paradox lager stort sett bra spill, så denne må med.

  – TransOcean 2
  Har ikke spilt eneren, men Godsaker klager ikke altfor mye enda (ser han spiller det nå…. )

  – Kathy Rain
  Når Dave Gilbert har hatt regien for stemmeskuespillet, så kommer denne biten til å ha skyhøy kvalitet. Dette, kombinert med flott pixelgrafikk og Full Throttle-bilde i traileren, så har jeg størst forventninger til denne i mai.

  Svar
  • «Spiller det nå» liksom! Makan til seint det ble i går pga hun frekkasinvestoren som frekket til på alle områder! Må bli kvitt henne fortere enn svint…

   Svar
 2. Transocean 2 er forhåndsbestilt. 10% rabatt er alltid en god hjelp, og til drøye 150 kroner så kan man ikke trå for feil. Knallpris.Tror jeg :)

  Warhammer derimot, det tør jeg ikke forhåndsbestille. Som Joachim. Nå blir jo uansett forhåndsbestillingsbonusene utvidet til å vare den første uken etter lansering også. Så får vi se :)

  Svar
 3. Hadde før eg såg denne lista Stellaris langt bak på det som snart er eit solid Word-dokument over spel eg hadde tenkt å spele i nærmaste framtid. No derimot har eg tilbragt flaut mange timar på å sjå «All hail Blorg-videoane» og er blitt frelst. Liker helst å utforske spelt på eigenhand – men her blei det for mykje for viljestyrken min. Skal saumfare universet etter «anomilies» i heile mai.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.