Donkey Kong har muligens fått sin siste konge

Amerikanske Wes Copeland har satt en Donkey Kong-rekord det er tvilsomt noen kommer til å slå.

De fleste har utvilsomt fått med seg reality-/dokumentarfilmen The King of Kong, der to svært ulike personligheter kjemper om rekorden i det klassiske arkadespillet Donkey Kong (1981). I ettertid av filmen, har det selvsagt blitt satt en rekke nye Donkey Kong-rekorder, og den til nå siste ble satt av amerikanske Wes Copeland den 5. mai.

Han klarte å oppnå hele 1 218 000 poeng, og mange mistenker at dette er den «perfekte» poengsummen. Copeland klarte nemlig å fullføre spillet uten å miste et eneste liv. Selv sier Copeland at han neppe vil kunne forbedre rekorden, og at han vil slutte å prøve. Om hovedrivalen Robbie Lakeman også gir seg, gjenstår selvsagt å se.

I dette tilfellet betyr forøvrig ordet «fullføre» noe litt annet enn det betyr i moderne spill. Donkey Kong gjentar nemlig de samme brettene om og om igjen, helt til man når skjerm nummer 117. Skaperne trodde aldri at noen ville komme så langt, så dette brettet er det man kaller en «kill screen» – altså et brett der spillet rett og slett bare slutter å fungere.

Du kan se hele den over tre timer lange rekordrunden her:

2 kommentarer om “Donkey Kong har muligens fått sin siste konge”

  1. Jeg har sett King of Kong flere ganger, det er rett og slett den perfekte helt/skurk-historien fra virkeligheten. Spillet har jeg derimot aldri skjønt meg på. For meg ser det ut som om man bare kan stå og grinde poeng ved å hoppe over et uendelig antall tønner nederst på brettet.

    Svar
  2. På den tiden var spilling laaaaangt ifra like populært som nå. Var ganske enkelt lite konkurranse, ikke at han var så spesiell som han trodde.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.