Åpen verden-klassikeren Outcast får en skikkelig nyversjon

Den har fått navnet Outcast: Second Contact, og om den blir en suksess, kan vi få en oppfølger.

Spillutgiveren Bigben Interactive har annonsert Outcast: Second Contact, en nyversjon av det klassiske PC-spillet Outcast. Spillet skal etter planen bli klart i første halvdel av 2017, og skal være en utvidet og forbedret versjon av originalen. Via Neogaf kan vi se at spillet kommer til PC, Xbox One og PlayStation 4.

Ambisiøst åpen verden-spill

Outcast ble opprinnelig lansert i 1999, og er et svært ambisiøst åpen verden-spill satt til en fremmed klode i en parallell verden. En forstyrrelse i tid og rom truer med å ødelegge jordkloden, og du sendes gjennom en portal til den andre verdenen for å eskortere en gjeng vitenskapsfolk som skal ordne opp. Men alt går galt, og du må gjøre mye av jobben selv.

Bilde fra Outcast 1.1.
Bildene i artikkelen er fra Outcast 1.1.

Spillet ga deg svært stor frihet til å løse oppdraget ditt slik du ønsket, blant annet ved å samarbeide med en av fraksjonene på planetetn. Det skiltet også med avansert kunstig intelligens, der fiendene kunne kommunisere med hverandre for å lettere ta knekken på deg.

– Vi er stolte av at Outcast fortsatt regnes som en klassiker. Nå bruker vi samme team og lidenskap for å jobbe med nyversjonen som tilhengerne har ønsket i årevis. Målet vårt er å vise nøyaktig hvor moderne spillet er med nåtidens grafikk og forbedrede spillelementer, samtidig som vi beholder originalens sjarm, sier Yves Grolet fra utviklerstudioet Appeal.

Originalspillet brukte en innovativ, voxel-basert grafikkmotor, men den nye versjonen vil bruke en normal 3D-motor der voxel-landskapene byttes ut med polygoner. Alle miljøene, modellene og animasjonene er gjenskapt fra bunnen av.

Om Outcast: Second Contact blir en suksess, vil utviklerne endelig gå i gang med en oppfølger.

Dette er ikke første gangen vi har hørt om en Outcast-nyversjon – Grolet forsøkte å få budsjett til å gjenskape klassikeren ved hjelp av folkefinansiering for noen år siden. Det gikk ikke, vi fikk i alle fall en relansering av originalen i forbedret utgave. Outcast 1.1 finner du på Steam og GOG.

Her er en tysk video med informasjon om nyutgaven. Det er bare snakk og bilder fra Outcast 1.1, dessverre, men vi loves mer materiale snart. Du kan skru på engelsk undertekst.

Vi tar også med en eldre video om utviklingen av originalspillet:

En kommentar om “Åpen verden-klassikeren Outcast får en skikkelig nyversjon”

  1. Ja, jeg hadde dette spillet. Kom ikke langt, for så vidt jeg husker var ikke datamaskinen vår god nok, så den lagget en god del.:p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.