Strategiperlen Eador har fått oppfølger

Eador: Imperium er lansert i «early access».

I Norge er Eador-serien rimelig ukjent, men da Eador: Genesis ble lansert på engelsk i 2012 – tre år etter debuten i Russland – falt jeg pladask for spillet. Det var rett og slett en vanvittig god strategiopplevelse, der spill som Heroes of Might & Magic, Civilization og Master of Magic hadde stått som inspirasjonskilder for et friskt og nyskapende turbasert fantasy-spill.

Spillet kombinerer strategi og imperiebygging med taktisk kamp.
Spillet kombinerer strategi og imperiebygging med taktisk kamp.

Da en Eador: Masters of the Broken World kom ut året etter, ble også dette raskt en favoritt. Men selv om Masters of the Broken World var langt mer forseggjort enn forgjengeren, hadde det også problemer og «bugs». Les min artikkel om Eador: Genesis og anmeldelse av Eador: Masters of the Broken World på Gamer.no om du vil vite hva spillene dreier seg om.

Frittstående ekspansjon

Nå er seriens neste spill, Eador: Imperium, lansert i «early access». Dette beskrives som en frittstående ekspansjon, og byr på nye helter, nye enheter og en ny type vinterlandskap, samt nye spillmekanismer. Fullversjonen skal også få en helt ny enspillerkampanje, samt flere enheter. I tillegg vil den få alt innholdet fra Eador: Masters of the Broken World.

Slik ser kampene ut.
Slik ser kampene ut.

Utviklerne påpeker at Eador er et komplisert spill, og at de med Imperium ønsker å fikse noen av kjerneproblemene det forrige spillet hadde. De håper at spillmiljøet vil gi tilbakemeldinger på endringene deres etter hvert som de implementeres.

Tidligversjonen kommer med fire spesialdesignede verdener som du kan spille på, der det fokuseres på spillets nye helter og enheter. Her er den obligatoriske «early access»-traileren (som åpenbart kun er myntet på erfarne spillere):

Det er lite brukeranmeldelser å gå etter (de få som har dukket opp er for det meste positive), men jeg tror uansett ikke dette er stedet å starte for spillere som ikke har erfaring med serien fra før. Faktisk er jeg fristet til å anbefale Eador: Genesis som inngangsportal.

2 kommentarer om “Strategiperlen Eador har fått oppfølger”

  1. Får ikkje til å zoome ut eg. Ei heller virker alle knappane slik dei skal. Ja,ja. Vil uansett ikkje overspele før det er ferdig polert.

    Svar
  2. Hva mener du med at Eador er ukjent i Norge? Sikkert på at minst 50% av Spillhistories lesere har hørt om det! (4-5 stykker) Har egentlig tenkt flere ganger på å starte spillet igjen for å se hvordan det har blitt etter bugfixer, men om de skal lage en «nyversjon», så kan jeg med god samvittighet utsette det. (Som jeg utsetter så mye annet…. )

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.