Conan Exiles har fått «early access»-dato

Og en helt ny trailer, med video hentet direkte fra spillet.

Funcom har annonsert at deres kommende overlevelsesspill, Conan Exiles, skal få en tidliglansering den 13. september. Det ser ut som PC-versjonen er den eneste som får en slik tidliglansering, og det er Steams «early access»-tjeneste som vil brukes.

Skal vi dømme etter traileren, er dette en dødsfelle.
Skal vi dømme etter traileren, er dette en dødsfelle.

Utgiveren har også gitt ut den første gameplay-videoen fra spillet, som viser hvordan det faktisk fungerer i praksis. Den kan du se under.

Ifølge pressemeldingen, vil utviklingen etter tidliglanseringen avhenge litt av spillmiljøets tilbakemeldinger – kort sagt vil Funcom prioritere det miljøet mener de bør prioritere. Men spillerne forvente kraftige forbedringer over hele fjøla i løpet av «early access»-perioden.

Conan Exiles foregår i ødemarken, der spillerne må sanke inn ressursene de trenger for å «overleve, bygge og dominere», enten alene eller sammen med andre. Funcom skryter av en stor og sømløs verden, og muligheten til å bygge hele landsbyer. Denne muligheten får også vi demonstrert i videoen:

Noen tanker om traileren og spillet

Jeg må innrømme at jeg er litt usikker på Conan Exiles. I likhet med MMO-sjangeren, som Funcom har prøvd seg på så mange ganger før, er overlevelsessjangeren preget av knallhard konkurranse og godt etablerte suksesser.

Denne sjangeren er kanskje ikke like vrien å komme seg inn i, men med så mange alternativer der ute, må Conan Exiles gjøre et ganske kraftig inntrykk på folk for å oppnå suksess.

Videoen vi har fått sett nå, viser et tilsynelatende ganske fleksibelt byggesystem, og imponerende fysikkbasert ødeleggelse (det eneste jeg lurer på er: hvis det er lett å ødelegge store borger, hvorfor skal man kaste bort masse tid på å bygge dem?). Det den viser av kamp, i alle fall mot monstre, virker dessverre skikkelig primitivt.

Men heldigvis er spillet fortsatt langt fra ferdig. Vi får bare håpe at det ikke lanseres for tidlig – også når et spill lanseres i «early access» er det tilstanden det er i ved den første offentlige utgivelsen folk husker best. Som bransjeveteran Soren Johnson har sagt: Du kan kun lansere et spill én gang.

En kommentar om “Conan Exiles har fått «early access»-dato”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.