Nye Prey har blitt presentert på E3

Det er offisielt: Dishonored-skaperne lager en «nytolkning» av Prey. Obsidian-veteran Chris Avellone er med på laget.

Etter mange år med rykter og lekkasjer (vanligvis fulgt av benektelser fra Bethesda), er det nå offisielt at Arkane Studios lager et nytt Prey-spill. I stedet for å være en oppfølger til Human Heads originale 2006-spill, blir det en nytolkning. Siden Bethesda sliter med å finne på nye navn på sine førstepersons skytespill (jf. Doom), heter den bare Prey.

Lanseringen vil finne sted neste år, og spillet kommer til PC, Xbox One og PlayStation 4.

Nye Prey vekker deg opp på romstasjonen Talos I, som i år 2032 går i bane rundt Månen. Du er egentlig en del av et (utvilsomt svært lugubert) eksperiment for å forandre menneskeheten, men nå viser det seg at du har viktigere ting å gjøre: en gjeng romvesener har overtatt stasjonen, og de er ikke interessert i å dele den med deg.

Arkane Studios er kjent for spill der du får stor frihet til å improvisere og løse utfordringene du møter på egne måter, og dette vil også være en sentral del av nye Prey. De vil ikke gå i detalj om det nye spillet (det sparer de til QuakeCon senere i sommer), men har i alle fall lansert et offisielt nettsted og en stilig trailer:

Den originale Prey-oppfølgeren var egentlig et åpen verden-spill satt til en fremmed klode, og du kan fortsatt lese om den på Human Heads nettsted. Det svirrer mange rykter om hva som skjedde mellom dem og Bethesda, og få av disse viser utgiveren i særlig positivt lys. Men hva som er sannheten får vi kanskje aldri vite.

Ryktene vil også ha det til at Obsidian Entertainment var involvert i utviklingen på et tidspunkt. Det er litt interessant, ettersom det nå også er klart at Obsidian-veteran Chris Avellone jobber med Prey. Dette har han selv annonsert på Twitter.

Arkane Studios er forøvrig en av favorittutviklerne mine. De har riktignok bare lansert tre fulle spill – Arx Fatalis, Dark Messiah of Might & Magic og Dishonored – men jeg har elsket dem alle. Det blir spennende å se hva som blir deres visjon for Prey.

3 kommentarer om “Nye Prey har blitt presentert på E3”

  1. Blir spennende å se hva Arkane finner på. Dishonored var et bra spill til å være AAA, selv om babyvanskelighetsgrad, elendig historie/karakterer og en del konsollsykdomer forhindret det fra å være et veldig bra spill. Vanskelig å se av denne traileren hvordan dette Pray-spillet skal være, men blir skuffet om det bare er et rent skytespill.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.