Kickstarter-kampanjen for System Shock er i gang

Night Dive Studios har også gitt ut en demoversjon av nyversjonen.

Det klassiske førstepersonsspillet System Shock er i ferd med å få en moderne nyversjon, og nå har utvikler Night Dive Studios lansert en Kickstarter-kampanje, der de prøver å samle inn minst 900 000 amerikanske dollar for å fullføre utviklingen av nyversjonen.

Det nye spillet bruker Unity-motoren.
Det nye spillet bruker Unity-motoren.

Siden kampanjen åpnet i går kveld, har den fått inn litt i overkant av én tredjedel av dette beløpet. Det er mye penger, men jeg mistenker nok at Night Dive hadde håpet å ligge bedre an på dette tidspunktet. Samtidig er det først i dag at de store, europeiske spillsidene (som Spillhistorie.no, kremt) begynner å dekke kampanjen.

Trofast nyutgave

Som i originalspillet sendes vi til romstasjonen Citadel, der en kunstig intelligens ved navn SHODAN har gått fullstendig fra det virtuelle vettet. Vi må utforske stasjonen mens vi gradvis danner oss et bilde av hva som har skjedd, og bruker varierte teknikker for å holde oss i live.

Nyversjonen fåret nytt og moderne grensesnitt, og både spillmekanismer og utfordringene du møter vil moderniseres. Fiendene, våpnene og omgivelsene skal være basert på originalens, men skapt på ny av Robb Waters, som var konseptkunstner på originalen. Vi skal også få ny musikk komponert av Jonathan Peros, og Terri Brosius vil på nytt gå tilbake til studio for å spille SHODAN.

Bildene er fra pre-alpha-demoen.
Bildene er fra pre-alpha-demoen.

Som med alle folkefinansierte spill (sånn omtrent), har utviklerne også involvert Chris Avellone. Han skal være med å modernisere spillverdenen og handlingen.

Spillbar demo

Utvikleren har også lagt ut en spillbar demo av nyutgaven. Her er det snakk om en «pre-alpha»-versjon, så ikke forvent at den er representativ for fullversjonen. Den bør imidlertid gi et lite inntrykk av hva vi kan forvente, når det ferdige spillet etter planen dukker opp helt på tampen av 2017.

Demoen kan lastes ned fra GOG, Steam og Humble Store.

Husk forøvrig også at originalspillet fra 1994 fikk en oppdatering i fjor, så du trenger ikke å vente på denne nyversjonen om du har lyst til å oppleve en forbedret utgave av klassikeren. Og vi kan også glede oss til et helt nytt spill i serien, utviklet av veteraner fra originalutvikler Looking Glass Technologies. De har til og med fått spillutviklerlegenden Warren Spector med på laget.

Her er en trailer for Steam-versjonen:

Og her er skjermbildene:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.