Spillhistorie går inn i sommermodus

Det er på tide å slappe litt av i sola. Hvis den kommer.

Selv om det ikke alltid merkes, har det altså blitt sommer i år igjen, og jeg planlegger nå å ta det litt med ro i løpet av juli. Jeg har mer eller mindre jobbet fulltid på Spillhistorie.no i en god stund nå, så når jeg nå tar en slags ferie vil mengden nye saker på nettstedet gå merkbart ned.

Det betyr ikke at ting kommer til å stoppe helt opp – jeg kommer nok til å prøve å publisere noe nytt hver ukedag, og hvis det skjer noe som jeg oppfatter som viktig, er det vanskelig å stoppe trangen til å slenge ut en artikkel. I tillegg har jeg et større tilbakeblikk på gang, og noen andre artige ideer som jeg kanskje får tid og mulighet til å gjennomføre. Og det kan jo godt være noen av de andre som skriver for nettstedet har litt på hjertet også i sommer.

Jeg håper med andre ord at dere fortsetter å regelmessig besøke Spillhistorie.no, selv om vi går inn i sommermodus.

Men hva skjer etter sommeren?

Jeg har som sagt brukt rimelig mye tid på Spillhistorie i det siste, i håp om å kunne gjøre Spillhistorie til en skikkelig hel- eller deltidsarbeidsplass. Men lesertallene har ikke utviklet seg slik jeg hadde håpet, og selv om vi har våre faste lesere (takk til dere!), så er det ikke i nærheten av nok til at nettstedet kan overleve på tradisjonelt vis.

Jeg håpet en stund at det ville være mulig å samarbeide med en større partner som kunne drive trafikk til oss i bytte mot reklameinntekter, siden jeg ser at sakene våre fungerer veldig godt når de publiseres på andre plattformer enn Spillhistorie.no, men den ideen har jeg måttet legge bort. Jeg vil heller aldri finne på å publisere sponsede artikler på nettstedet (selv om «de andre gjør det», og vi har fått forespørsler om dette).

Derfor må jeg nå bruke litt av sommeren til å tenke grundig over fremtiden. Akkurat nå har jeg to hovedalternativer. Enten dropper jeg ambisjonene om å tjene noe på Spillhistorie, og skriver litt når jeg får tid og lyst på fritiden, eller så forsøker jeg meg på en Patreon-kampanje eller lignende, der de som liker nettstedet kan støtte opp om arbeidet finansielt.

Patreon-løsningen er mest fristende, men også vanvittig usikker. Med mindre en ekstremt høy prosentandel av de som faktisk besøker nettstedet er interessert i å støtte en slik kampanje, vil jeg ikke få i nærheten av en nødvendig månedsinntekt gjennom en tradisjonell Patreon. Jeg har noen tanker som kanskje kan gi mer inntekter, men igjen: det er skikkelig usikkert, og jeg frykter at selv med en viss suksess, blir det en mer eller mindre konstant kamp for å overleve. Samtidig kan det kanskje fungere på deltidsbasis.

Jeg planlegger å legge ut en spørreundersøkelse om Patreon i løpet av de neste ukene, og jeg håper at så mange som mulig av dere som leser nettstedet vil ta dere tid til å svare på denne, slik at jeg har litt mer informasjon å gå etter når jeg vurderer hva jeg skal gjøre videre.

Spørreundersøkelsen vil også ha noen mer generelle spørsmål. Jeg håper også de som ikke ønsker å bidra finansielt vil svare, for å gi meg et litt bedre inntrykk av hvordan nettstedet egentlig oppleves. Jeg vil jo gjerne bruke den tiden jeg får til rådighet (uansett hvor mye det blir) så godt som mulig.

Jeg tar forresten gjerne i mot tanker, forslag og ideer, samarbeidsforslag og så videre, på joachim@spillhistorie.no. Om du har noe du kan & vil bidra med, så ta kontakt!

2 kommentarer om “Spillhistorie går inn i sommermodus”

  1. God sommer! Vet ikke hva man skal finne på mens Spillhistorie er i sommermodus, da……. Får håpe det blir en ordnings med hvordan du har lyst til å fortsette med nettstedet.

    Svar
  2. Håper det blir en fortsettelse også etter sommeren. Setter pris på at det er mye innhold her for de som har vært med en stund. Samtidig er nok dette en nisje som kan ta litt tid å bygge.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.