Rimworld kommer til Steam i morgen

Bygg et samfunn på en fremmed planet (helt til datamaskinen bestemmer at du har overlevd lenge nok).

Rimworld er et av flere nye strategispill med fokus på simulerte verdener og systemer, av den typen som er inspirert av Dwarf Fortress, men laget for at vanlige dødelige skal kunne forstå dem. Tidligversjoner av spillet har vært tilgjengelig direkte fra utvikleren en god stund, men nå kommer spillet til Steams «early access»-tjeneste. Lanseringen finner sted i morgen, altså fredag 15. juli.

I Rimworld er poenget å bygge opp en fungerende koloni på en fremmed planet. Du starter med en håndfull kolonister, hver med sin egen personlighet og ekspertise, og må bruke de ressursene du får til rådighet for å skape en base som kan brødfø og beskytte en stadig voksende gruppe mennesker. Uheldigvis er det alltid noen som vil ha det du har, så du må stadig forsvare basen mot banditter og sultne rovdyr.

En av de tingene som gjør Rimworld spesielt, er at du spiller mot en datastyrt «personlighet» i stedet for bare tilfeldige omstendigheter. Datamaskinen vil følge med på hvordan du gjør det, og respondere deretter. Du kan velge hvilken personlighet som skal styre spillet ditt, og noen virker langt gladere i å skape trøbbel enn andre. Her er den nyeste traileren:

Her er en videosniktitt på den nyeste alfa-versjonen (som lanseres i morgen):

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.