Lekker retro-plattformer på Kickstarter

Fox n Forests har pikslene i orden!

Det todimensjonale plattformspillet har fått en skikkelig renessanse i de siste årene – faktisk virker det som halvparten av spillene som lanseres på Steam i disse dager enten er et todimensjonalt plattformspill eller et todimensjonalt JRPG-spill. Men selv om sjangeren må sies å være ganske overfylt, dukker det nå og da opp et spill som virker hakket mer interessant enn resten.

Pene piksler.
Pene piksler.

Fox n Forests kan godt vise seg å være et slikt spill, takket være noe så overfladisk som presentasjonen. Det er laget for å se ut som et klassisk plattformspill fra 16-bits-tiden, og skal vi dømme etter skjermbildene kunne det (i alle fall nesten) glidd rett inn på en SNES, Megadrive eller Amiga 1200/CD32.

Et av de mer interessante elementene i spillet er muligheten til å hoppe mellom ulike årstider. Samme sted på samme brett kan være helt annerledes i en annen årstid – for eksempel kan en sopp ha vokst seg så stor at den har blitt en plattform på høsten, og dermed gi deg en ny rute å ta.

Spillet søker i disse dager støtte på Kickstarter. Det har fått en solid start der, men om det når det rimelig ambisiøse målet for folkefinansieringskampanjen er jeg usikker på. Den planlagte lanseringen er satt så langt frem i tid som september 2017.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.