Amiga-spillet Center Court Tennis 2 har blitt reddet

Etter å ha ligget i nesten 20 år på en ødelagt harddisk, er spillet nå ute på nettet.

Center Court Tennis 2 er et todimensjonalt tennisspill opprinnelig laget på midten av nittitallet, og tilsynelatende ment for kommersiell utgivelse. Slik gikk det imidlertid ikke, og det er først nå at det har blitt lansert. Dette skjedde etter en redningsoperasjon der det ble hentet ut fra en ødelagt harddisk.

Spillet var ikke helt ferdigutviklet da det ble skrinlagt på nittitallet, men originalskaper Gernot Fritsche har surret litt med spillet igjen, og lagt til noe av det som opprinnelig manglet (slik som en tittelskjerm og oversettelser til engelsk).

En rask titt på spillet viser at man kan spille både i karrieremodus og i frittstående matcher (både singles og doubles, for opp til fire spillere). Det har mengder av innstillingsmuligheter, og forskjellige vanskelighetsgrader. Menyene er ikke kjempeprofesjonelle, men selve spillet virker solid.

Du kan laste ned Center Court Tennis 2 fra forumet English Amiga Board (du trenger ikke være registrert), der spillet har fått en svært god mottakelse. Det er ikke meningen det skal spilles fra disketter. Du pakker rett og slett bare spillmappen ut på harddisken din, og kjører det derfra. Det fungerer selvfølgelig på emulator også.

En artig liten detalj er at spillet ser ut til å være laget i Blitz Basic, et programmeringsspråk som ble skapt av hovedmannen bak førstepersonsskyteren Gloom – som jeg publiserte et stort tilbakeblikk på tidligere denne uken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.