Nytt rollespill lansert for Apple II

Ancient Legends byr blant annet på førstepersons utforsking.

Det er ikke hver dag det dukker opp nye spill for Apple II-serien med datamaskiner, men i går ble rollespillet Ancient Legends lansert. Spillet ser faktisk også temmelig kult ut, ettersom det kombinerer navigering på et todimensjonalt kart med førstepersons utforsking av byer og andre miljøer. I motsetning til hva man kanskje skulle forvente av et Apple II-spill, har førstepersons-delen fri navigering i (riktignok ganske flate) tredimensjonale miljøer.

Ellers virker ikke spillet helt ulikt klassikere som Wasteland, med en stor verden å utforske (utviklerne anbefaler at du holder deg til veiene i starten), mengder av oppdrag å finne, og tekstbasert kamp. Samtidig er det ikke gigantisk – utviklerne selv beskriver det som et «minirollespill», og det er ment som en slags prolog til et mye større spill ved navn Lawless Legends. Der Lawless Legends virker veldig western-inspirert, er Ancient Legends mer tradisjonell fantasy.

Ancient Legends kan lastes ned gratis fra Github. Du trenger en emulator eller en ekte Apple IIe, //c eller IIgs (med 128 kilobytes med minne, to diskettstasjoner og helst en fargeskjerm) for å spille det. Utviklerne anbefaler emulatoren AppleWin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.