Mega Drive får også miniversjon i år

Hakk i hæl på Nintendos miniatyr-NES, kommer en mini-versjon av Sega Mega Drive – også som håndholdt.

Britiske Funstock har annonsert to minikonsoller basert på Sega Mega Drive – den ene designet for å plugges rett i TV-en din, og den andre designet som en håndholdt konsoll. Konsollene kommer med 80 innebygde spill. Du kan se en full liste under, men utvalget inkluderer alt fra Sonic the Hedgehog til, eh, Yawning Triceratops.

Støtte for ekstra spill

Samtidig har konsollene port for SD-kort, slik at du faktisk kan laste ned ekstra spill fra nettet. Det er litt overraskende, men gjør at de umiddelbart virker som et langt bedre kjøp enn Nintendos NES-konsoll, som har 40 spill og ingen mulighet for å legge til nye (på tross av at Nintendo har Virtual Console-butikken sin, som burde passet perfekt for et slikt system).

I tillegg skal den stasjonære utgaven være kompatibel med originale, elektroniske spillkassetter for Mega Drive, noe som potensielt gjør den enda mer fristende for samlere eller de som har noen gamle spill stuet bort på loftet.

Den håndholdte versjonen har en 3.2″-skjerm, og et innebygd, oppladbart batteri. Stueversjonen kommer med to trådløse kontrollere. Men der NES-konsollen kobles til TV-en din ved hjelp av en HDMI-kabel, bruker denne en AV-kabel.

Dette er ikke den eneste potensielle ulempen. NES-konsollen er et Nintendo-produkt, og derfor kan vi nok forvente en viss kvalitet både med tanke på emulering og konstruksjon. Mega Drive-variantene er lisensierte, og laget av AtGames. Nettstedet Gamesradar påpeker at de har laget flere slike produkter tidligere, og at de ikke akkurat er kjent for solid og nøyaktig emulering.

For øyeblikket ser det ut som produktet må importeres fra Funstocks nettsted, men forhåpentligvis dukker det også opp i norske butikker. Lanseringen skal finne sted i oktober, men hvis du tar sjansen, kan den forhåndsbestilles allerede nå. Her er listen over spill:

Alex Kidd in the Enchanted Castle
Alien Storm
Altered Beast
Arrow Flash
Bonanza Bros.
Chakan: The Forever Man
Columns
Columns III
ComixZone
Crack Down
DecapAttack
Dr. Robotnik’sMean Bean Machine
ESWAT: City Under Siege
Eternal Champions
Fatal Labyrinth
Flicky
Gain Ground
Golden Axe
Golden Axe II
Golden Axe III
Jewel Master
Kid Chameleon
Phantasy Star 2
Phantasy Star 3
Ristar
Shadow Dancer: The Secret of Shinobi
Shinobi III: Return of the Ninja Master
Sonic & Knuckles
Sonic Spinball
Sonic the Hedgehog
Sonic the Hedgehog II
Sonic 3D Blast
Sword of Varmilion
The Ooze
Vectorman
VectormanII
Mortal KombatI
Mortal KombatII
Mortal KombatIII
Adventure in the Park
Cross the road
Jack’s Pea
Jewel Magic
Curling 2010
Plumbing Contest
Wall-Breaking
Bubble Master
Break a Fireline
Mahjong Solitaire
Warehouse Keeper
Chess
Memory
Snake
Air Hockey
Spider
Naval Power
Mr. Balls
Cannon
Fight or Lose
Bottle Taps Race
Bomber
Checker
Hexagonos
Whack-A-Wolf
Mirror Mirror
Panic Lift
Black Sheep
Flash Memory
Brain Switch
Mega Brain Switch
Hidden Agenda
Dominant Amber
Hide and Seek
Jura Formula
Lost World Sudoku
Meatloaf Rotation
Mya Master Mind
Skeleton Scale
T-Rex Memory Match
Yawning Triceratops

 

En kommentar om “Mega Drive får også miniversjon i år”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.