Flom med spillvideoer fra Civilization VI

Denne uken flommet internett over med spillvideoer av det kommende storspillet Sid Meier’s Civilization VI, og Spillhistorie hjelper deg med å finne fram i jungelen!

Om du ikke har levd under en stein, vet du sannsynligvis at i oktober i år kommer det neste spillet i den suksessrike sivilisasjonsbyggeren til Sid Meier. I forrige uke samlet 2K Games og Firaxis et titalls spilljournalister og youtubere, og ga dem muligheten til å spille de første 150 omgangene av en tidlig utgave av spillet. Resultatet var at denne uken flommet internett over av såkalte Let’s Plays fra kjente og ukjente youtubere, og siden hver video-serie er på flere timer, kan det være greit med en liten gjennomgang av de beste videoene.

Hvis du ikke har tid til å se selv én serie (de er gjerne på 5-6 halvtimes episoder, så hvem kan si noe på det), så har faktisk en av youtuberne, FilthyRobot, laget to ni-og-enhalvt minutters ekstra-episoder med en kort oppsummering. Her forteller han om henholdsvis fem små forandringer med stor innflytelse på spillet, og den i hans syn kuleste nye tingen i det kommende spillet:

Videre er det tre youtubere som peker seg ut som spesielt interessante. Den første er Quill18, som er en veldig entusiastisk mann med lang fartstid i mange spillsjangere. Han spiller såpass raskt at han ikke alltid spillet optimalt, og gjør noen feil her og der strategimessig. Og han går kanskje litt raskt over enkelte detaljer nå og da. Han klarer likevel å vise mye på kort tid uten at det føles sjaskete. Når han går til krig roer han mer ned. Quill18 er anbefalt om du liker denne stilen. Han spiller som England. Serien hans er i seks deler, og her er første del:

Den andre youtuberen vi kan anbefale er Mabozir. Denne karen spiller mye saktere enn de andre, og spiller intelligent og gjennomtenkt. Om du vil lære spillet å kjenne grundig, og er interessert i å hente noen tips for egne strategier når spillet en dag kommer ut, er dette mannen for deg. Engelsken hans er ganske gjennomsyret av hans sterke aksent, så er du advart.  Han spiller som Brasil, og del en av fem finner du under:

Den tredje youtuberen vi kan anbefale, er BAStartGaming. Han spiller raskt og ikke alltid like gjennomtenkt, men om du er interessert i å se hvordan en aggressiv strategi i Civilization VI fungerer, er dette karen du ønsker å se. Han spiller som USA, og del en av i alt åtte er å finne under:

Samme dag som disse videoene, og flere med dem, ble lansert, hadde Firaxis også en egen direktestream. Her fikk man se hoved-designer for Civilization VI og mannen bak Civilization Vs ekspansjoner, Ed Beach, og senior spilldesigner Anton Strenger, spille sitt eget spill i halvannen time. De spilte som Brasil. I fan-samfunnene rundt Civilization regnes denne direktestreamen som like bra som de beste videoene fra youtuberne nevnt over. Du finner hele streamen her:

Det er som nevnt langt flere videoer ute enn de nevnt over. Om du ikke er mett etter å ha sett alle de timene med videoer som vi har presentert her, finner du en (sannsynligvis ikke komplett) liste over tilgjengelige videoer på denne fansiden.

2 kommentarer om “Flom med spillvideoer fra Civilization VI”

  1. Denne eventen fikk meg igjen til å lure på hvordan en del av disse «youtuberne» blir populære (og hvorfor Firaxis velger å invitere dem). Var en del sjokkerende spilling der ute. Han som tok en settler ubevoktet ut på tur langt uti gokk for så å prøve å angripe barbarer med samme settler tok kaka.

    Spillet ser bra ut! Det jeg er skeptisk til fremdeles er AI (som ikke virker spesielt smart denne gangen heller), og lastetider. Kunne godt tenkt meg litt bedre diplomati også, men det ser bedre ut enn det har gjort i andre Civilization-spill i sekseren.

    Svar
    • Er jo som jeg sa, er slike folk spillet er designet for! Det er sikkert en egen tutorial popup om å ikke sende settleren ut ubevoktet også (som han hadde deaktivert). :p

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.