Her er en kul nyutgave av åttitallsperlen Mr. Robot

Laget av nordmenn med lang fartstid i spill- og demoscenen.

Mr. Robot er et klassisk plattformspil som opprinnelig ble skapt av Ron Rosen og utgitt av Datamost i 1984. Spillet følger en robot som må navigere seg gjennom 22 nivåer i en fabrikk full av farer, og spillet hentet nok opprinnelig litt inspirasjon fra det tidlige plattformspillet Miner 2049’er. Det er nemlig små sensorer i gulvet, som registrerer når du har labbet over dem, og for å komme deg videre til neste nivå må du gå over alle disse sensorene.

Originale Mr. Robot, her for Atari 800.
Originale Mr. Robot, her for Atari 800.

Konseptet er altså enkelt, men det tar ikke så veldig lang tid før ting blir mer utfordrende, og du må begynne å planlegge forover for å unngå å havne i en blindgate. Underveis utfordres du også av sinte roboter og eksploderende gulv.

Gratis nyutgave for Windows

Nå har Mr. Robot fått en gratis nyversjon, laget av et norsk team med lang fartstid. Vidar Bang har stått for programmering og grafikk, mens lydeffekter, tittelskjerm og åtte-bits-musikken i spillet er det Roy Widding som har laget. De var begge aktive på Commodore 64- og Amiga-scenen på åtti- og nittitallet, og var blant annet involvert i utviklergruppa Megastyle. Tidligere produksjoner inkluderer Burgertime ’97 og en trofast Amiga-versjon av Commodore 64-klassikeren High Noon.

Nye Mr. Robot.
Nye Mr. Robot.

Den nye versjonen inneholder også musikk laget av Uncle & the Bacon (også kjent som Rune Bertils), som du kan få en liten smakebit på i traileren under.

Jeg har testet det nye Mr. Robot-spillet, og syntes det fungerer veldig godt. Utviklerne påpeker at det er et utfordrende, men rettferdig, spill, og det er en veldig passende beskrivelse. Det er et spill av den typen der du kommer lengst om du rett og slett bruker hodet litt, og planlegger fremover. Det er dessuten mulig å velge startbrett, så selv om du har en begrenset mengde med liv, slipper du å prøve å spille gjennom hele greia i én omgang.

I tillegg er presentasjonen upåklagelig – originalspillets grafikk har blitt oppgradert på en trofast måte, og hvis du liker grafikken på klassiske retroplattformer vil dette spillet sannsynligvis passe deg godt. Musikken er ikke akkurat hva man forventer fra et prosjekt av denne typen (med mindre du vet hvem musikkskaperen er), men veldig godt utført.

Spillet koster ikke et rødt øre, så stikk innom det offisielle nettstedet for å laste det ned.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.