Nå er Grow Home-oppfølgeren lansert

Grow Up følger den herlige roboten BUD på nye eventyr.

Funfact: Jeg var kanskje den første spilljournalisten i verden som oppdaget og skrev om Grow Home, etter at Ubisoft hadde lagt ut spillsiden på Steam før de faktisk kunngjorde spillet senere samme dag. Dessverre var ingen interessert – saken min ble i alle fall svært dårlig lest. Jaja!

Nye venner?
Nye venner?

Selve spillet vekket i alle fall nok interesse verden over til at det nå har fått en oppfølger ved navn Grow Up, og den ser like sjarmerende ut som originalen. Denne gangen må roboten BUD finne delene til sin AI-mentor MOM, som har blitt spredd for alle vinder på en eksotisk planet som de merkelig nok klarte å krasje romskipet sitt i.

Nyheter denne gangen inkluderer muligheten til å forvandle seg til en ball for å sprette og rulle rundt på planeten, og muligheten til å leke gartner ved å plante forskjellige typer hjelpsomme planter. Ellers blir det nok mye klatring og glideflyging denne gangen også.

Ballform.
Ballform.

Originale Grow Home var et sideprosjekt hos utviklerstudioet Reflections (kjent for originale Shadow of the Beast, Driver-spillene og The Crew), som Ubisoft var smarte nok til å gi ut på Steam – riktignok uten særlig mye fanfare. Men det ble raskt en yndling hos både presse og spillere, og da det senere konsolldebuterte på PlayStation Plus-tjenesten ble det lastet ned over to millioner ganger. Høyst fortjent, i mine øyne – jeg tror faktisk det må ha vært en av favorittspillopplevelsene mine fra i fjor (selv om det ikke havnet på topplisten).

Siden spillet ble såpass populært, kommer oppfølgeren både til Steam, PlayStation 4 og Xbox One. Steam-versjonen er altså ute nå. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.