Husker du Mikie? Det gjør skaperen av My Life også

Commodore 64-bonanzaen fortsetter på Itch.io, med My Life og plattformspillet Barnsley Badger.

For et par dager siden skrev jeg at retroutgiveren Psytronik Software hadde lansert Commodore 64-spillet Maze of the Mummy via digital distribusjon på indie-portalen Itch.io. Nå har de lagt ut to nye spill på samme side, inkludert det helt ferske My Life.

My Life er tydelig inspirert av åttitallsklassikeren Mikie, et arkadespill der du fikk rollen som en urokråke på en skole og måtte utføre ulike oppgaver på en serie skolerelaterte skjermer mens du ble jaget av lærerne og de andre ansatte ved skolen. I My Life spiller du en middelaldrende mann, som må komme seg helskinnet gjennom en typisk arbeidsuke bestående av 20 skjermer.

Det hele ser rimelig merkelig ut, som du kan se av videoen under (den inkluderer lasteskjerm og tittelmusikk, og selve spillet begynner cirka fem minutter inn).

Den andre nylanseringen er altså Barnsley Badger, som er et plattformspill satt over flere skjermer, der du spiller en uheldig grevling som sliter med økonomien, men får nyss i at det er en eldgammel skatt gjemt i et gravkammer like i nærheten. Uheldigvis, er dette gravkammeret fortsatt befolket av en rekke monstre. Spillet har 120 skjermer, og en grafikkstil som minner litt om spill som Dizzy og Monty Mole.

Her er en video (selve spillingen begynner cirka ett minutt inn i videoen):

Begge de nye Psytronik-spillene har grafikk og design av britiske Trevor Storey. For Barnsley Badgers jobbet han sammen med Georg Rottensteiner (kode), Andrew Fisher (musikk) og Hugo Hoekstra (lydeffekter). For My Life samarbeidet han med Achim Volkers (kode) og Saul Cross (musikk og lyd). De fleste av disse er kjente navn i det vesle spillmiljøet for Commodore 64.

Når du kjøper spillene på Itch.io kan du velge om du vil spille dem på emulator eller overføre dem til ekte maskinvare. Du kan selvfølgelig også kjøpe begge spillene direkte fra Psytronik, i fysisk format for ekte Commodore 64-maskiner.

En kommentar om “Husker du Mikie? Det gjør skaperen av My Life også”

  1. En grevling som sliter med økonomien…. Liker hvordan du skriver det som det skulle vært det mest naturlige i hele verden. Ser ut som utviklerne går på de samme stoffene som de gjorde da de lagde spill på 80-tallet.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.