The Warlock of Firetop Mountain gjenskapt som digitalt brettspill

Den klassiske Fighting Fantasy-boken har fått en interessant nyutgave.

Fighting Fantasy-bøkene var en form for eventyrspill på papir, der historien utviklet seg basert på hvilke valg du gjorde underveis. Avhengig av hva du valgte i ulike situasjoner, ble du sendt til ulike sider der du fikk lese ulike tekster. Bøkene hadde også rollespillelementer, der du måtte bruke terninger for å slåss eller sjekke om du klarte å gjøre vanskelige ting, og kunne plukke opp utstyr og hjelpemidler som forbedret egenskapene dine eller ble nyttig senere.

Mange av disse bøkene har blitt digitalisert i utgaver som har vært svært trofast mot originalene – både på godt og vondt. Nå har imidlertid utvikler Tin Man Games gjort noe ganske annerledes med nylanseringen av Steve Jackson og Ian Livingstones The Warlock of Firetop Mountain (som opprinnelig kom ut i 1982).

Med dette spillet har de nemlig tatt et kraftig skritt i retning tradisjonelle rollespill. Det har fått et interaktivt, tredimensjonalt spillmiljø som du kan arbeide deg gjennom, og et mer avansert, turbasert kampsystem. Spillet byr på en rekke ulike helter du kan velge mellom, hver med sine egne motivasjoner for å besøke Firetop Mountain, og hvilken du velger vil påvirke din vei gjennom spillet. Ellers loves vi nytt innhold, og nye muligheter.

Spillet er ute på Steam for PC og Mac, med en Linux-versjon på vei. Her er en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.