Fra i kveld av kan du ikke lenger kjøpe Castle of Illusion

Bare en kjapp påminnelse om at Segas nyversjon av Mikke Mus-klassikeren fjernes i dag.

Jeg nevnte dette på Twitter-kontoen vår i går, men siden ikke alle følger oss på Twitter (eller skroller så langt ned at de ser Twitter-boksen på forsiden), kan det være greit å ta det i en skikkelig post i tillegg.

Dette er en nyversjon av en Mega Drive-klassiker fra 1990.
Dette er en nyversjon av en Mega Drive-klassiker fra 1990.

Kort fortalt: en eller flere lisenser relatert til Segas nyversjon av plattformspillet Castle of Illusion går ut nå, og i den forbindelse fjernes spillet fra markedet. Det er ute på PSN for PlayStation 3, Xbox Live for Xbox 360 (og er kompatibelt med Xbox One), Steam for PC og Mac, App Store for iOS og Google Play for Android.

Fjerningen finner sted senere i dag. I skrivende stund har du ni timer på deg, om du ønsker å snappe opp Steam-versjonen. Om du har kjøpt spillet, vil det fortsatt være på kontoen din, og kan lastes ned og spilles fra de ulike tjenestene (i alle fall på konsoll og PC). I den forbindelse er det også på tilbud flere steder – Steam-versjonen koster 15 kroner, for eksempel.

Spillet ble opprinnelig lansert 3. september 2013, og jeg må si at det er litt merkelig at den nødvendige lisensen går ut så tidlig som tre år etter. Det at spillet nå ikke lenger blir kommersielt tilgjengelig understreker også problemet med digitale varer – hadde dette vært et fysisk spill fra nittitallet, så ville du kunne stikke innom eBay for å skaffe det på et senere tidspunkt.

4 kommentarer om “Fra i kveld av kan du ikke lenger kjøpe Castle of Illusion”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.