The Castles of Dr. Creep er ute på Steam

Klassisk plattform/hjernetrimspill for Commodore 64 har blitt relansert.

The Castles of Dr. Creep er et tidlig plattformspill for Commodore 64, som ble utviklet av Ed Hobbs og gitt ut av Brøderbund (mer kjent for spill som Choplifter og SimCity) i 1984. Spillet går ut på å navigere seg gjennom en serie frittstående rom, som alle byr på individuelle utfordringer (ofte med et sterkt hjernetrimspill-preg). En interessant mulighet er at du kan samarbeide med en venn, noe som neppe var særlig vanlig i slike spill tidlig på åttitallet. Det er for så vidt ikke så veldig vanlig i dag, heller.

Hvert rom er en individuell nøtt som må løses.
Hvert rom er en individuell nøtt som må løses.

Nå har spillet blitt relansert på Steam, for PC, Linux og Mac. Steam-versjonen er basert på en åpen kildekode-versjon, men inneholder all den originale spilldataen (nivåer, grafikk, og så videre), som altså fortsatt er den intellektuelle eiendommen til Ed Hobbs. I tillegg har den «achievements» og slikt. Prisen er 20 kroner – men du sparer hele to kroner om du kjøper spillet mens det har lanseringsrabatt.

Jeg fikk ikke med meg originalen i barndommen, men har testet Steam-versjonen ganske raskt. Den virker faktisk veldig interessant, med mange kule elementer – og jeg skjønner hvorfor spillet regnes som en klassiker. Steam-versjonen inkluderer forøvrig ikke redigeringsverktøyet som åpen kildekode-versjonen har, men dette kan ifølge utvikleren bli tatt med i fremtiden om det er interesse for det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.