Warcraft Adventures har lekket ut på nettet

18 år etter at Blizzard kansellerte eventyrspillet, har en nesten ferdig versjon blitt tilgjengelig for nedlasting.

Dette er en litt overraskende nyhet på en stille lørdag: En russer som kaller seg Reidor har lagt ut det som etter alle solemerker er en nesten ferdig versjon av pek-og-klikk-eventyrspillet Warcraft Adventures, som Blizzard kansellerte i 1998. Dette diskuteres i en tråd på Reddit, der du kan finne informasjonen du trenger for å laste spillet ned.

Du spiller orken bak gitteret.
Du spiller orken bak gitteret.

Katta er ute av sekken

Naturligvis er dette ting som lastes ned på eget ansvar, og så videre. Blizzard er neppe blide, og det gjenstår å se hvor lenge spillet fortsetter å være tilgjengelig der det opprinnelig ble lagt ut – men når spillet først har blitt lekket, så er det neppe noe de kan gjøre for å fjerne det fullstendig fra nettet.

Som Reddit-tråden påpeker, er det ikke nødvendigvis rett-frem å få spillet til å kjøre på moderne maskinvare, men det ser ut som folk har funnet løsninger på de vanligste problemene. Det så ut til å fungere helt greit hos meg. Det er åpenbart av introsekvensen, med sine lettere surrealistiske lyder, at spillet ikke er ferdigutviklet – men når spillet starter, blir situasjonen langt bedre.

Selve spillet er altså et todimensjonalt pek-og-klikk-eventyr ikke helt ulikt The Curse of Monkey Island. Merkelig nok er det mange år siden de første videoene fra spillet begynte å dukke opp på nettet, så noen utenfor Blizzard har hatt tilgang på det i lang tid. Denne «long play»-spillelisten er fem år gammel:

Det blir interessant å se hvordan Blizzard reagerer på dette – sjansene er som nevnt små for at de liker det, men det er vanskelig å se for seg hvordan det skader dem på noe vis – spillet ble tross alt kansellert, og hvis de mente at det ikke holdt den nødvendige standarden i 1998 er vel sjansene små for at de plutselig ville dyttet masse ressurser inn i spillet for å tjene penger på det nå.

2 kommentarer om “Warcraft Adventures har lekket ut på nettet”

    • Lønner seg å sjekke Spillhistorie ofte, altså. :)

      Men uansett, nå som det har lekket, så er det ikke så mye Blizzard kan gjøre. De som vil finne det, kommer til å finne det.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.