ScummVM har fått støtte for klassiske rollespill

Dungeon Master og de tidlige Might & Magic-spillene kan spilles i ny betaversjon av ScummVM.

En gang i tiden var ScummVM et program som enkelt lot deg spille gamle eventyrspill fra LucasArts på moderne systemer, som brukte skriptsystemet SCUMM laget av Aric Wilmunder og Ron Gilbert (opprinnelig for Maniac Mansion). Men så en dag fikk det støtte for noen andre eventyrspill som brukte lignende systemer, og dermed begynte ballen å rulle.

Et Might & Magic-spill.
Et Might & Magic-spill.

Fra Maniac Mansion til førstepersons rollespill

Nå har en fersk versjon av programmet fått støtte for rollespillene Dungeon Master og de tidlige Might & Magic-spillene. Dette er spill med førstepersons grottekravling, i stil med senere utgivelser som Eye of the Beholder, Lands of Lore og den moderne klassikeren Legend of Grimrock. Rimelig langt unna de pek-og-klikk-eventyrene systemet opprinnelig ble laget for, med andre ord.

Enn så lenge er det kun snakk om en betaversjon, og det er utvilsomt mange småting som må fikses før ting fungerer helt perfekt, men dette er en god begynnelse. Merk at du selvsagt må skaffe spillene uavhengig – Might & Magic-spillene er for eksempel på GOG. Dungeon Master er det nok litt mer vrient å finne lovlig. Får håpe det også kommer til GOG nå som det støttes av ScummVM.

En annen nyhet for systemet er støtte for de innovative MacVenture-spillene fra ICOM – i første omgang Shadowgate, DejaVu og DejaVu II i sine originale Mac-utgaver. Disse spillene skiltet med et veldig interessant, grafisk grensesnitt, og fikk mye ros i sin tid. Shadowgate fikk forøvrig en vellykket nyversjon som en del av Kickstarter-bølgen for noen år siden.

En kommentar om “ScummVM har fått støtte for klassiske rollespill”

  1. Dette er skikkelig kult. Vet ikke hvor bra GOG-versjonen til M&M-spillene faktisk virker, men mulig det er noen problemer om de prøver å få dem til å virke i ScummVM. Nå fikk jeg lyst til å spille dem igjen….. (Ikke nummer 9 da)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.