Retrospillmusikk: Historien om Boggy B

Da originale Worms kom på CD-ROM, var det blant annet med en herlig låt laget av norske Bjørn Lynne.

Da Team 17 signerte utgiverkontrakten for Andy Davidsons Total Wormage, hadde de neppe sett for seg at det vesle spillet kom til å prege selskapet så mye som det har endt opp med å gjøre. På nittitallet var selskapet kjent for varierte spill som Alien Breed, Body Blows og Project-X, men med spillet som etter hvert ble kjent som Worms, fikk de én serie som overskygget det meste annet.

Norsk musikkskaper

Worms kom opprinnelig i 1995, for PC og Amiga. Det var norske Bjørn Lynne som fikk jobben med å lage musikken, og en av låtene han kom opp med for spillets CD-ROM-versjon heter The Story of Boggy B. Her fortelles historien om en heroisk mark ved navn Boggy B. Han opplever at bestevennen Spadge (som tilfeldigvis var kallenavnet til Team 17-sjef Martyn Brown) blir drept av fienden, og søker hevn.

Det er, ærlig talt, en ganske teit låt. Men den er morsom, faktisk ganske velprodusert, og den har et catchy refreng. Bare hør:

CD-versjonen av Worms fikk også en 3D-animert intro og en rekke mer eller mindre morsomme filmsekvenser, som ikke er helt i stil med dagens «Worms-image»:

Boggy B har forøvrig vært i flere «wormsongs» i årenes løp, og har en hel Wiki-side dedikert til seg selv. Noen tror faktisk han er ond!

Her er spillets tittelmelodi:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.