Everspace blander romspill og «roguelike»-spill

Og det nylanserte «early access»-spillet ser faktisk temmelig kult ut.

Everspace er et romskipspill for én spiller, som kombinerer action med elementer fra «roguelike»-sjangeren. Spillet «tar deg med på en utfordrende reise gjennom et univers i stadig forandring», ifølge utviklerne, og vi loves lekker grafikk, eksplosiv romkamp og dataskapte miljøer fulle av ressurser og nytt utstyr som venter på å bli oppdaget.

Traileren viser det ikke, men spillet har altså cockpit-view.
Traileren viser det ikke, men spillet ser altså også ut til å ha cockpit-view.

Dø, og begynn på nytt

I likhet med «roguelike»-spill flest, er det ikke slik at du kan regne med å fullføre Everspace i én omgang. I stedet må du regne med å dø noen (mange?) ganger, men heldigvis ser det ut som du kan bruke noen av ressursene fra tidligere liv på å gjøre nye liv enklere.

Spillet er lansert i «early access», og planen er å lansere den ferdige versjonen i løpet av første kvartal neste år. Den vil blant annet ha to nye skip, dynamiske cockpiter, en ikke-lineær historie og støtte for VR.

Tidligversjonen kan kjøpes både på Steam og GOG, men vær oppmerksom på at mens Steam-versjonen koster 200 kroner, koster spillet 330 kroner på GOG. Det er litt av en forskjell! Oppdatering: Nå vises prisen som 200,50 kroner på GOG.

Her er i alle fall en trailer, med masse eksplosjoner og tøff musikk:

Musikken minner meg faktisk mye om Star Wolves, et taiktisk rom-rollespill jeg likte veldig godt i sin tid.

 

2 kommentarer om “Everspace blander romspill og «roguelike»-spill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.