Out Run er 30 år i dag

Et av verdens kuleste bilspill feirer jubileum – les vårt tilbakeblikk!

Sega-spillet Out Run ble først lansert den 20. september 1986, og i dag kan spillet feire at det har gledet både unge og gamle i hele 30 år. Det er vanskelig å finne noen mer ikoniske bilspill enn dette, og det er fristende å lure på om legendariske Yu Suzuki visste hvilken tidløs klassiker han var i ferd med å skape da han reiste Europa rundt på jakt etter inspirasjon for spillets baner.

Fortsatt skikkelig moro

Jeg skrev et stort tilbakeblikk på Out Run tidligere i år, der jeg ikke bare tok en titt på selve spillet, men også snakket om utviklingen og de mange forskjellige hjemmeversjonene spillet endte opp med. Men spillet er fortsatt ikke på Steam – noe Sega bør fikse snarest!

I forbindelse med tilbakeblikket spilte jeg Out Run mye, og jeg fortsatte også å spille det etter at «jobben» var gjort. Det er, den dag i dag, et skikkelig solid og underholdende spill. Her er en liten video jeg tok opp:

Jeg lagde også en video av Commodore 64-versjonen, som på tross av at den er uendelig mye enklere enn arkadeoriginalen faktisk fortsatt klarer å underholde – i 2016. Og musikken … mmh.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.