Oriental Empires har fått tidliglansering

Imperiespillet ser ut til å bli godt mottatt så langt.

Det er fortsatt en måneds tid til Civilization VI dukker opp, og hvis du sliter med ventetiden kan du jo ta en titt på et annet 4X-strategispill som akkurat har blitt lansert. Oriental Empires beskrives av flere som en krysning av Civilization og Total War, og gir deg i oppgave å bygge opp et mektig imperium i oldtidens Kina.

Litt mindre av den tåke-effekten, så blir jeg glad.
Litt mindre av den tåke-effekten, så blir jeg glad.

Turbasert imperiebygging

Oriental Empires er turbasert, og som i Civilization starter du med en enkelt nasjon eller stamme, som kun har én landsby. Så må du utvide riket ditt ved hjelp av både diplomati og våpenmakt, og drive forskning og andre typiske imperiebyggeting.

Men der Civilization-serien kun representerer hærene dine som en håndfull menn, kan du i Oriental Empires zoome kameraet helt inn slik at du kan se hver individuelle soldat.

Men dette må jo være perfekt for de som syntes grafikkstilen i Civ VI ble for barnslig.
Men dette må jo være perfekt for de som syntes grafikkstilen i Civ VI ble for barnslig.

Kampsystemet ser også ut til å være hakket mer involvert enn det vi finner i Civilization, men det er ingen Total War-aktige sanntidskamper her. I stedet gir du hærene dine ordre, som de gjennomfører på egenhånd når du trykker «neste tur».

Spillet er nå ute på Steams «early access»-tjeneste, der det nesten utelukkende har fått positive brukeromtaler. De fleste ser ut til å være enige om at spillet har forbedringspotensiale (folk ønsker seg for eksempel et minikart i grensesnittet), men det er jo en grunn til at spillet er i «early access» i utgangspunktet. Samtidig er ikke planen at det skal ligge der i en evighet – kun cirka to måneder.

Hovedforskjellen på tidligutgaven og den fullstendige utgaven som slippes senere i år, er at sistnevnte også vil støtte flerspiller. Her er en video som viser hvordan spillet arter seg i starten:

Og her går vi videre til neste era, som nok er den mest kjente:

Spillet koster faktisk bare 160 kroner med lanseringsrabatt. Hm!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.