Her er en video av Commodore 64-maskinen alle snakket om

Fortsatt i bruk i et bilverksted i Warszawa.

For noen dager siden ble det voldsomt mye snakk om en Commodore 64-maskin som fortsatt var i bruk i et bilverksted i Polen. Eieren hadde laget et program på den, som han brukte til å «kalkulere vekt i forbindelse med kalibrering av drivaksler i biler», ifølge Tek.no, og med tanke på at det tilsynelatende gjør jobben helt greit, hadde han ikke noe behov for å bytte den ut.

Mye feilmeldinger her. Bilde fra videoen til trojmiasto.pl.
Mye feilmeldinger her. Bilde fra videoen til trojmiasto.pl.

Ifølge historien skal maskinen ha stått på nærmest uavbrutt i 25 år, og overlevd både en oversvømmelse og fugleangrep. De ble bygd for å vare, disse maskinene.

Både bilder og video er tilgjengelig på nettet

De mange nettstedene som skrev om saken så ut til å bruke akkurat det samme bildet, men originalkilden (trojmiasto.pl) har en hel haug av dem. Samt en video, som til og med viser maskinen i bruk. De har også et kart som viser hvor verkstedet er, i tilfelle bilen din plutselig trenger en ny drivaksel mens du er i på ferie i Polen.

Modellen ser forøvrig ut til å være en C64C, som ble introdusert i 1986. Funksjonsmessig er den (nesten) identisk med brødboksen fra 1982, men den ser litt mer moderne ut, og maskinvaren gikk gjennom en omfattende redesign.

Videoen er også på YouTube:

En kommentar om “Her er en video av Commodore 64-maskinen alle snakket om”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.