Clockwork Empires er snart «ferdig»

Dwarf Fortress møter SimCity møter Call of Cthulhu. I et steampunk-univers.

Som du ser av ingressen, er Clockwork Empires et spill som blander veldig mye kult, i håp om at resultatet også skal bli rimelig bra. Det å kombinere disse tingene er åpenbart ikke helt lett, for spillet har vært under utvikling i en evighet (som også inkluderer lang tid i «early access» på Steam), men nå er det endelig snart ferdig.

Okay, hvem har lagt en fiskemann i kålåkeren?!?
Okay, hvem har lagt en fiskemann i kålåkeren?!?

26. oktober skal den ferdige utgaven av spillet slippes, og spillet vil dermed forlate «early access» for godt. Det betyr neppe at utviklerne vil slutte å jobbe med spillet, men det er forhåpentligvis et godt tegn at de nå føler det er klart til å klare seg uten «early access»-klisterlappen.

Pass deg for Cthulhu

Kort sagt handler spillet om å bygge opp en fungerende koloni på et nytt kontinent, der det viser seg at ting ikke alltid er helt som de bør være. Hver kolonist simuleres i detalj, og hvis ikke de mange behovene deres mettes, kan det tenkes at de stikker over til den mørke siden. Og om mange nok gjør det, åpnes døren for alt mulig skvip fra andre dimensjoner og slikt.

Spillet havner altså i samme sjanger som Rimworld, Prison Architect og så videre – men har litt mer kannibalisme og kosmisk skrekk. Tidligversjonen har fått mye skryt på Steam, men det er noen negative røster også. Det blir spennende å se om disse stilner når den ferdige utgaven lanseres.

Her er en trailer fra tidligere i år:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.