Dungeon Keeper er gratis på Origin

Bullfrogs klassiske strategispill koster ikke et rødt øre, om du laster det ned nå.

Dungeon Keeper er en av de store klassikerne fra siste halvdel av nittitallet. Spillet skulle være en slags motvekt til alle fantasy-rollespillene der man fikk kontroll over en helt som gikk inn i den ene grotten etter den andre, slaktet alle monstrene der og dro ut igjen med skattene. Her var nemlig poenget å bygge en grotte som helten ikke kom seg levende ut av igjen.

Jeg skal innrømme at spillet ser litt grøtete og lite attraktivt ut.
Jeg skal innrømme at spillet ser litt grøtete og lite attraktivt ut.

Bygg og bo under jorden

Dette ble gjort ved å bygge opp et grottesystem som kunne tiltrekke seg stadig farligere monstre, og som dekket deres behov. Spillet var ikke helt ulikt tidligere «gudespill», men var (og er for så vidt fortsatt) et friskt pust i sjangeren, og usedvanlig vanedannende. Selv om det, i likhet med mange av Bullfrogs klassikere, blir litt ensformig når man har spilt en stund.

Nå kan du laste ned spillet på EAs nettbutikk Origin, uten å betale et rødt øre for det. Dette er naturligvis en tidsbegrenset greie, så det lønner seg å slå til snarest. Siden Dungeon Keeper allerede har vært tilgjengelig via digital distribusjon en stund, er jo sjansene rimelig store for at du allerede har det på GOG – men om det ikke er tilfelle, bør du absolutt benytte deg av tilbudet.

Og selv om du allerede har det, tror jeg ikke det er mulig å eie for mange kopier av Dungeon Keeper. Med mindre det er snakk om det horrible mobilspillet som kom for noen år siden, da.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.