Red Storm Rising får åndelig oppfølger

Cold Waters er et ubåtspill satt til den kalde krigen på åttitallet, der målet er å hindre en atomkrig.

Vi er tilbake i den (forrige) kalde krigen, og sovjeterne har sendt en invasjonsstyrke i retning av Island. Du er kaptein ombord på en NATO-ubåt, og hva du gjør vil være med å avgjøre verdens fremtid. Kan konflikten bli løst med konvensjonell krigføring, eller vil det hele ende med atomkrig og apokalypse?

På bøljan blå (eller under).
På bøljan blå (eller under).

I Cold Waters loves vi en dynamisk kampanje der valgene dine teller både for hvordan konflikten utvikler seg og hva slags oppdrag du får senere. Oppdragene inkluderer angrep på konvoier, snikangrep på land, og kamp mot alt fra slagskip til fly.

Mye realisme

Spillet skilter blant annet med 40 klasser med skip og ubåter, nøyaktig terreng og havdybde, en motstander som benytter seg av autentisk sovjetisk taktikk, samt historisk nøyaktige skip, fly og våpen.

Uh-oh. Syntes jeg drar kjensel på dette området.
Uh-oh. Syntes jeg drar kjensel på dette området.

Hovedinspirasjonskilden for spillet er Microprose-klassikeren Red Storm Rising, som var basert på en Tom Clancy-bok ved samme navn. Om du er interessert, kan du ta en titt på et ferskt intervju med utviklerne på nettstedet Rock, Paper, Shotgun.

Utviklerne står forøvrig også bak det maritime strategispillet Atlantic Fleet, som har fått mye ros både på mobile plattformer og PC. Cold Waters har blitt utviklet som et PC-spill fra starten av. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.