Michel Ancel fant «tapt» Rayman-spill på SNES

For noen dager siden sørget Rayman-skaperen over tapte piksler – så fant han en nedstøvet versjon av det kansellerte spillet.

Nylig postet Rayman-skaper Michel Ancel en i utgangspunktet ganske trist beskjed på Instagram. Han viste et lekkert utsnitt fra et skjermbilde av et todimensjonalt plattformspill med Rayman i hovedrollen, og fortalte at det var snakk om et kansellert spill opprinnelig utviklet for Nintendos SNES-konsoll. Her er meldingen:

Men noen dager senere, var tristheten byttet ut med glede – spillet eksisterer nemlig fortsatt på en elektronisk kassett, og Ancel har funnet det. Rayman-spillet for SNES ble visstnok aldri ferdigutviklet, men det ble spillbart, og kassetten som Ancel har funnet fungerer.

Hva som nå skjer, vet vi ikke. Ubisoft eier selvsagt rettighetene til alt som har med Rayman å gjøre, så det er neppe bare å legge det uferdige spillet ut på nettet slik at folk kan laste det ned – slik som ofte skjer når spill man hittil har trodd var tapt for alltid finnes av uavhengige spillarkeologer.

Ancel selv sier han hadde «elsket å lage en Switch-versjon av dette» – men hvor realistisk det er, avhenger nok av hvor langt spillet kom i utviklingen. Spillet ser unektelig svært lekkert ut, så det hadde vært veldig gøy om Ubisoft faktisk fikk lansert det i en eller annen form (og forhåpentligvis ikke eksklusivt for Switch eller noen andre enkeltplattformer).

Her er noen flere meldinger fra Ancel om spillet:

This is it !!! First Rayman pixel art , best hero of all time …

A photo posted by Michel Ancel (@michelancel) on

Ifølge nettstedet Unseen64, som spesialiserer seg på å finne informasjon om kansellerte spill, var dette det første Rayman-spillet noensinne. Det skulle egentlig ha kommet ut i 1995, men Ubisoft valgte å konsentrere seg om de nye CD-ROM-baserte plattformene i stedet. Dermed ble den originale SNES-versjonen lagt på hylla.

Som det ene bildet indikerer, skulle spillet ha samarbeidsspilling for to.

Kilde: Kotaku.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.