My Summer Car har tatt Steam med storm

Alkohol, mekking, bilkjøring og «perma-død» – kombinasjonen appellerer tydeligvis til norske Steam-kunder.

Et større spillselskap kunne aldri kommet unna med et spill som My Summer Car. Ikke bare fordi det virker så merkelig at pengefolkene hadde fått panikk bare ved synet av det, men fordi det sannsynligvis hadde blitt litt oppstyr rundt et spill som lar deg drikke deg full før du setter deg bak rattet på et vrak av en bil, og kjører ut på det offentlige veinettet.

Ut på tur.
Ut på tur.

Den korte beskrivelsen på spillets Steam-side går slik: «My Summer Car is the ultimate car owning, building, fixing, tuning, maintenance AND permadeath life survival simulator. You start the game with hundreds of loose parts and assemble both car and engine.»

Dette er åpenbart noe som appellerer til Steams publikum, for i skrivende stund er det kun Football Manager 2017, Civilization VI og, eh, Farming Simulator 17 som selger bedre her til lands (gjett forresten hvilket av dem som ligger på helt på toppen). Også på den internasjonale arenaen gjør spillet det godt, og er inne på topp-ti-listen. Brukeranmeldelsene er også generelt gode («very positive»).

Slapp av på en av de tusen sjøene.
Slapp av på en av de tusen sjøene.

Bilkjøring i Finland

Spillet foregår et eller annet sted dypt inne i de finske skoger, noe som merkelig nok ikke kommer som en kjempeoverraskelse, og du spiller altså en fyr som må prøve å sette sammen din egen bil, samtidig som du holder deg selv i live og ute av fengsel. Om du krasjer kan du risikere å dø, og daer spillet over og du må begynne på nytt. Tenk om F1 2016 var slik?

Så fremt du overlever, kan du trekke bilen opp av grøfta med traktoren din, taue den hjem med pickupen, og reparere den igjen.

Mekking.
Mekking.

Det å holde seg i live inkluderer forøvrig også å få i seg usunn mat, og derfor må du selvsagt ha en jobb slik at du kan tjene penger. Bildeler er jo heller ikke helt gratis. Heldigvis finnes det også mer eller (sannsynligvis mest) mindre lovlige konkurranser du kan delta i, for å bevise hvor bra bilen din er og tjene noen slanter i samme slengen.

Et viktig poeng er at selv om spillet kanskje høres ut som et tullespill, går det skikkelig i dybden på mekkingen. Så forvent at det tar noen timer før du i det hele tatt har klart å sette sammen en bil som virker. Ta en titt på denne videoen, der utvikleren forklarer hvordan spillet fungerer (mens han drikker øl):

For me, who know every aspect of this shit, it takes at least two hours to get a car built.

2 kommentarer om “My Summer Car har tatt Steam med storm”

  1. Godt det fremdeles finnes gærninger der ut som kommer opp med en slik idé for et spill. Høres litt ut som Street Rod på hjemmebrent!

    Svar
  2. Jeg tror forøvrig den videoen jeg lenket til sannsynligvis er tidenes beste utviklervideo noensinne. Anbefalt! :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.