Bransjeveteraner vil lage nyversjon av Amiga-klassiker

Det nye studioet til Raffaele Cecco og Mev Dinc har annonsert Super Samurai, en nyversjon av First Samurai på Amiga.

Pixel Age Studios er et nytt spillstudio grunnlagt av Raffaele Cecco og Mev Dinc, to britiske veteraner som har stått bak en rekke kritikerroste spill for klassiske plattformer som Amiga og Commodore 64. Det første prosjektet deres er en nyutgave av det klassiske action/plattformspillet First Samurai for Amiga.

Folkefinansiering

Det nye spillet skal hete Super Samurai: Temples of Time. Pixel Age har ikke gitt oss noen skjermbilder eller video fra det nye spillet enda, men lover å ha mye å vise når de starter en folkefinansieringskampanje på Kickstarter på lørdag.

Ordlyden i annonseringen får det i alle fall til å virke som om de vil utnytte seg av ny teknologi for å skape et moderne spill, selv om de lover å aldri «glemme sine retro-røtter». I tillegg skryter de av å ha fått en «legendarisk» spillmusiker med på laget. Hvem det er får vi utvilsomt vite i forbindelse med folkefinansieringen.

Raffaele Cecco er nok mest kjent for Commodore 64-spillene sine. Han sto blant annet bak Exolon, Cybernoid-spillene og Stormlord, som alle ble utgitt av Hewson Consultants. Han sto også for design og programmering på det originale First Samurai. Mev Dinc var med å grunnlegge spillstudioet bak First Samurai, Vivid Image. De sto også for spill som Hammerfist og Street Racer – samt oppfølgeren til First Samurai, som passende nok het Second Samurai.

Originale First Samurai kom også til en rekke andre plattformer, slik som Commodore 64, SNES, MS-DOS og Atari ST. Her er en video, i tilfelle du har glemt hvordan det ser ut (selve spillet starter cirka 6:50 minutter inn i videoen):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.