Owlboy topper salgslisten på Steam

På den internasjonale listen slås det av ett spill (gjett hvilket). På den norske er det helt på topp.

Etter ni år under utvikling, er det norske plattform/eventyret Owlboy endelig lansert – og det ser jommen ut som utviklerne får betalt for alt strevet, også. Spillet har nemlig blitt en knallsuksess på Steam, og på den internasjonale topplisten er det i skrivende stund bare Civilization VI som selger bedre. På den norske, troner spillet alene på topp.

Lokal toppliste til venstre, global til høyre.
Lokal toppliste til venstre, global til høyre.

En ting som gjør bedriften enda mer imponerende er at spillet ikke er eksklusivt for Steam, men også kan kjøpes på blant annet GOG og Humble Store. Det betyr at det i realiteten selger enda bedre enn det Steam kan måle.

Plattformspill og eventyr

Spillet er et «Metroidvania»-inspirert eventyr der du får utforske en rimelig åpen 2D-verden i rollen som en stum uglegutt. Han sliter med å passe inn i samfunnet han er en del av, men det uventet kommer under angrep, ser det ut som at det er han som må redde det.

Owlboy er forøvrig også en hit hos kritikerne, og er i skrivende stund på åttendeplass i lista over de PC-spillene som har blitt best mottatt i år. Hva med dere? Har noen av dere prøvd spillet, og hva tenker dere om det?

Trailer:

4 kommentarer om “Owlboy topper salgslisten på Steam”

    • Må vel si at svaret er nei for min del sålangt, selv om jeg ikke har spilt spesielt langt enda. Bortsett fra den helt fantastiske grafikken, så er det sålangt bare enda et lett plattformspill, med ekstremt lette gåter (vet ikke engang om de er ment å være gåter, men du må i alle fall gjøre noe som kan minne om gåter). Minner meg en del om Ori sålangt, selv om Owlboy er mer lineært. Håper virkelig spillet blir vanskeligere etterhvert, hvis ikke er det et ganske forglemmelig spill i en sjanger som har hatt så ekstremt mange bra, men også veldig like spill de siste årene.

      Sålangt vil jeg heller si at om man vil ha spille et lett «puzzle»plattform-spill fra 2016, så er Inside et mye bedre alternativ. Tar selvsagt forbehold om at spillet kan bli bedre etterhvert! Jeg kommer til å spille litt mer i alle fall for å finne ut av det.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.