Eksklusiv video fra Space Mouse 35th Anniversary Edition

Den japanske kultklassikeren lanseres på Steam om et par dager, ut utvikleren har gitt oss en eksklusiv spillvideo.

Om kort tid dukker Space Mouse opp på Steam. Dette er det neste prosjektet fra Mindware, et indie-studio i Japan som faktisk har røtter helt tilbake til åttitallet, og som blant annet har vært involvert i utviklingen av spill som Streets of Rage 2. I likhet med deres forrige utgivelse, Cosmic Cavern 3671, er også Space Mouse basert på et mye eldre spill.

Originale Space Mouse.
Originale Space Mouse.

Originale Space Mouse kom for NEC PC-8001, en populær datamaskin i Japan tidlig på åttitallet. Det ble publisert som programlisting i bladet I/O Magazine i oktober i 1981, og kom senere til andre plattformer. Spillet ble utviklet av Takanari Suzuki (芸夢狂人), som var en av de første «stjerneutviklerne» i Japan.

Spillet er altså 35 år gammelt i år, og kom ut i en tid der det japanske spillmarkedet var veldig ulikt det konsollfokuserte markedet de fleste forbinder med landet. Du kan lese litt om dette i vårt intervju med Mindware-sjefen Mikito Ichikawa.

Flere versjoner

Målet er å nå toppen og romskipet.
NES-versjonen. Målet er å nå toppen, og romskipet.

Nyutgaven inneholder en direkte overføring av originalen for NEC-PC, men det er bare en av fem forskjellige versjoner. Spillet har også blitt gjenskapt i stil med to andre populære plattformer, nemlig Sharp MZ-700 og Nintendo Entertainment System, og hver versjon har sine egne særegenheter. Spesielt skal den NES-inspirerte utgaven ha omfattende endringer.

Selve spillet er enkelt, men tilsynelatende ganske vanedannende. Du styrer Alice, som må klatre opp til toppen av et tårn. På veien møter du fiender som haster nedover, og poenget er å komme seg forbi disse. Mikito Ichikawa har laget en eksklusiv video for Spillhistorie.no, der fokuset er på de to Sharp MZ-700-inspirerte utgavene:

Om du heller vil se hvordan NES-utgaven tar seg ut, kan du se den her:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.