Jupiter Hell er en åndelig oppfølger til DoomRL

Skaperne av det populære «roguelike»-spillet DoomRL jobber med nok et Doom-aktig rollespill.

DoomRL tok konseptet fra Doom, og puttet det i et turbasert «roguelike»-rollespill. Det var kanskje ment som en spøk, men det viste seg å fungere overraskende godt, og DoomRL ble et av sjangerens mest populære spill. Nå ønsker noen av utviklerne å lage en åndelig oppfølger med moderne grafikk.

Demonene invaderer (igjen)

I Jupiter Hell foregår handlingen på Jupiters måner, der spilleren må bekjempe en demonisk invasjon. Ifølge nettsiden må du slakte ned demoner, zombier og mye mer, ved hjelp av våpen som hagle, maskingevær og motorsag. Så langt, veldig Doom. Men i likhet med DoomRL er dette et turbasert rollespill satt til datagenererte nivåer, der døden er endelig og vanskelighetsgraden er høy.

Roguelike-spill kan være vanskelige å komme inn i, men her loves vi et intuitivt grensesnitt og strømlinjeformet action, der man tilsynelatende kan komme langt uten detaljstyring. I tillegg skilter spillet med moderne 3D-grafikk. Her er en trailer (føler jeg kjenner igjen han som snakker):

Som traileren påpeker (i tillegg til «permadeath»), får spillet en Kickstarter-kampanje. Den går av stabelen i morgen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.