Planet Coaster er rett rundt hjørnet

Og Rollercoaster Tycoon World går ut av «early access» i morgen.

Liker du å lage virtuelle fornøyelsesparker? I så fall er dette en interessant uke, for nå lanseres både Planet Coaster og den ferdige utgaven av Rollercoster Tycoon World.

Supermåne.
Supermåne.

Planet Coaster

Planet Coaster kommer fra Frontier Developments, som i disse dager nok er mer kjente for Elite: Dangerous. Men det var altså de som lagde Rollercoaster Tycoon 3, så de har en viss erfaring med fornøyelsespark-sjangeren.

Planet Coaster har mange spennende aspekter, men det kanskje mest spennende er hvor mye det lar spillerne skreddersy parken sin. Det virker som at så godt som alt kan manipuleres og endres på, og systemet virker overraskende fleksibelt.

Dette, månebildet og toppbildet er fra Planet Coaster.
Dette, månebildet og toppbildet er fra Planet Coaster.

Det viktigste for mange vil nok likevel være hvor godt spillet fungerer som et økonomisk strategispill, og de er kanskje mer interessert i en stor mengde forhåndsskapt innhold og mye byggeplass. Sistnevnte har vært et problem folk har tatt opp i løpet av utviklingen (med SimCitys ministorbyer sånn halvfriskt i minnet), men i den siste oppdateringen av betaversjonen ble spillområdet visstnok økt betraktelig.

Om du er interessert i å vite mer om spillet, kan du besøke det offisielle forumet. Betaversjonen har vært tilgjengelig en stund for tidlige kjøpere, som flittig diskuterer ulike aspekter av spillet der. Lanseringen finner sted torsdag 17. november, og du kan blant annet kjøpe spillet på Steam.

Her er Rollercoaster Tycoon World.
Her er Rollercoaster Tycoon World.

Rollercoaster Tycoon World

Ataris nye fornøyelsesparkspill går ut av «early access» i morgen, 16. november. Da annonseringen kom, var det mange som tippet at lanseringsdatoen ble satt for å tyne ut noen flere salg før Planet Coaster ble lansert, og … jeg mistenker at de har rett. Tidligutgaven av Rollercoaster Tycoon World har nemlig fått en stort sett negativ mottakelse på Steam, etter en trøblete utvikling.

Det gjenstår selvsagt å se om oppdateringene som loves i forbindelse med fullversjonen kan få spillet på rett kjøl. Utviklerne lover også at de vil fortsette å støtte spillet med nytt innhold etter lansering (noe for så vidt også Planet Coaster-gjengen gjør), så det er jo lov å håpe at spillet blir solid etter hvert.

Her er et par trailere. Først, Planet Coaster:

Så Rollercoaster Tycoon World:

Oi, har du skrollet helt ned hit? Vil du lese mer, sier du? Hva med et tilbakeblikk på sjangerens forfar, Theme Park.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.