Brettspillinspirert strategi med tog

Trainotopia er et raskt strategispill der du må tjene penger på å frakte varer med modelltog.

Under dagens Greenlight-runde oppdaget jeg Trainotopia, et strategispill som ser ganske spennende ut. Ved første øyekast virker det kanskje som nok en Transport Tycoon-klone (ikke at vi har så voldsomt mange av dem), men det virker faktisk ganske annerledes når man titter på detaljene.

De har kanskje gått litt amok med tilt-shift-effekten.
De har kanskje gått litt amok med tilt-shift-effekten.

Tjen penger og ødelegg for motspillerne

Meningen med spillet er selvsagt den samme – å konstruere togbaner mellom byer og industri, og tjene seg rik på å frakte varer. Men Trainotopia har også mange brettspillelementer, slik som bonuskort du kan spille ut for å påvirke togene eller andre ting på spillbrettet (for eksempel å stoppe produksjonen ved en fabrikk).

I tillegg er det flere rivaliserende selskaper på spillbrettet, og ved å gjøre oppdrag for dem vil du få bedre forhold til dem, og potensielt gunstige fordeler. Spillet har både en- og flerspillermodus (for opp til fire spillere), men ser ut til å fokusere på flerspiller.

En tidliglansering skal etter planen finne sted i løpet av andre kvartal neste år. Spillet har også en Kickstarter-kampanje gående, men utviklingen ser ikke ut til å avhenge av suksess der (i stedet ser det ut til å være en måte å sanke «forhåndsbestillinger» på). Her er en trailer:

Og her er Kickstarter-presentasjonen:

 

En kommentar om “Brettspillinspirert strategi med tog”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.