Noen har laget en Atari 2600-emulator i Minecraft

Galskap, men ganske kult.

Jeg visste umiddelbart at Minecraft kom til å bli noe spesielt da jeg først prøvde det i august 2010 (jeg var faktisk såpass tidlig ute at jeg rakk å intervjue Notch før alt tok helt av og han ikke lenger hadde tid til slikt). Men at det kom til å bli så stort som det har blitt, hadde jeg ingen anelse om, og spillerne klarer fortsatt å overraske meg med stadig mer avanserte kreasjoner.

Atari 2600 i Minecraft

For eksempel: En spiller som kaller seg SethBling har nå klart å lage en Atari 2600-emulator i spillet. Ja, en ordentlig, fungerende Atari 2600-emulator som bruker ekte spillfiler (ROM-filer) for å presentere spillet på en gigantisk skjerm (bestående av fargede blokker) i selve spillet. For å få dette til bruker han ikke magi, selv om det er det mest nærliggende å tro, men massevis av redstone og brytere.

Nå er det selvsagt en massiv forskjell på «fungerende» og «praktisk», og selv om emulatoren til SethBling fungerer, så er den ikke praktisk. Det tar faktisk hele fire timer å kjøre gjennom 60 bilder, så skal du spille et ordentlig Atari 2600-spill på den, må du være ekstraordinært tålmodig. Når det er sagt, kan du i alle fall ikke skylde på at ting går for fort om du bruker denne emulatoren.

Om du har Minecraft (og hvis ikke … eh?), kan du laste emulatoren ned herfra. Eller du kan ta en titt på denne videoen for å se hvordan det hele fungerer:

Her er en video som går litt mer i detalj om hvordan emulatoren fungerer:

Denne emulatoren er selvsagt ikke det første SethBling har laget for Minecraft. PC Gamer forteller at han også har laget en brukbar versjon av BASIC (yay, BASIC! hos Spillhistorie er GOTO bare bra) i spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.