Lost Odyssey er nå gratis på Xbox Live

Microsoft feirer 300 bakoverkompatible spill ved å gi bort det japanske rollespillet, som i sin tid fikk 10/10 hos Gamer.no.

Microsoft kan nå melde at over 300 spill for Xbox 360 nå er spillbare på Xbox One. Ifølge mangeårig Xbox-ambassadør Major Nelson har bakoverkompatibilitet blitt en stor suksess på plattformen, og data viser at svært mange bruker funksjonen.

Microsoft har bestemt seg for å feire tjenestens suksess Xbox One ved å gi bort rollespillet Lost Odyssey på Xbox Live. Tidligere var det slik at man måtte ha originalspillet for å kunne bruke bakoverkompatibiliteten til dette spillet, men fra nå av vil det være tilgjengelig for digitalt kjøp via Xbox Live på Xbox One. Hvis du grabber spillet i løpet av desember måned får du det altså gratis.

Vet ikke helt hva dette er, men den ser ikke veldig snill ut.
Vet ikke helt hva dette er, men den ser ikke veldig snill ut.

Skulle bli store i Japan

Lost Odyssey var en del av Microsofts satsning på Japan. De klarte å sikre seg et samarbeid med Final Fantasy-skaper Hironobu Sakaguchi, og håpet utvilsomt at han skulle gjenskape storsuksessen (som på den tiden først og fremst ble assosiert med PlayStation) for dem. Han klarte nok ikke det, men spillet gjorde det rimelig godt på markedet.

Spillet er altså et rollespill i japansk stil, med turbasert kamp ikke helt ulik Final Fantasys. JRPG-fan Øystein Furevik mente det var et av tidenes aller beste rollespill i sin Gamer-anmeldelse, der han ga spillet karakteren 10/10. Andre var kanskje ikke like begeistret; spillet har en score på 78 hos Metacritic.

Uansett virker det temmelig dumt å ikke utnytte seg av tilbudet om du liker sjangeren og har maskinvaren du trenger.

NB: Toppbildet har gått gjennom en quick fix i Photoshop for å gjøre fargene litt mer tydelige.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.