NES Mini har knust Wii U i salgstall

I USA har den vesle retrokonsollen solgt nesten like mye på 30 dager som Wii U har solgt på seks måneder.

Det er et par av oss her i Spillhistorie som gjerne skulle hatt en hard pakke med en NES Mini under juletreet, men i likhet med de aller fleste andre, skjønner vi at det ikke kommer til å skje. Retrokonsollen er utsolgt overalt, og det virker rett og slett ikke som Nintendo helt skjønte hvor interessert folk var i et slikt produkt.

Revet av hyllene

Selv om selskapet ikke har vært i nærheten av å dekke behovet for NES Mini, har den i USA solgt nesten like mye på 30 dager som Wii U har solgt på seks måneder. Det skriver Ars Technica, som sier at retrokonsollen solgte 196 000 eksemplarer i november, mens Wii U solgte 220 000 eksemplarer i de siste seks månedene.

Siden konsollen stort sett har vært utsolgt, må man anta at en stor del av disse salgene fant sted i lanseringsuken. Den japanske varianten, Mini Famicom, solgte 261 000 eksemplarer i den første uken, skriver nettstedet.

Ars Technica har ingen tall for Europa, men vi kan være rimelig sikre på at salgstallene i vår del av verden er rimelig likt antallet konsoller Nintendo har sendt hit.

Forhåpentligvis blir det lettere å få tak i NES Mini på nyåret, men en kan jo tenke seg at Nintendo helst vil bruke produksjonskapasiteten på sin nye konsoll, Switch. Skal en være kynisk, er det lett å se for seg NES Mini som et produkt opprinnelig bare ment for en julesesong der de ikke hadde noe annet å by på. Forhåpentligvis tar jeg feil.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.