Originale Serious Sam har fått nyversjon for VR

Lei av VR-spill der du står stille? Serious Sam VR: The First Encounter gir deg full mobilitet.

På grunn av måten VR fungerer på, virker det mye lettere å selge opplevelsen hvis du spiller en figur som enten står stille, eller befinner seg inne i en cockpit av et eller annet slag. Men hvis du har lyst til å teste VR i et spill der bevegelse er ekstremt viktig, så kan du teste Serious Sam VR: The First Encounter.

Løp baklengs i ring

Dette er nemlig en VR-nyutgave av det første Serious Sam-spillet, som altså er et førstepersons skytespill der du nærmest konstant må rygge og løpe sideveis for å unngå å bli til monstermat. Fiendene er mange og raske, og om du står stille bare et lite øyeblikk, kan det være skjebnesvangert.

Men om det viser seg å være for vanskelig å kombinere bevegelse og skyting, har Croteam gitt deg et ekstra hjelpemiddel – et system som teleporterer deg bort slik at du i praksis kan hoppe fra sted til sted, og prøve å skyte fiendene før de når deg. Du kan velge om du vil bruke trackpad for å bevege deg, eller bare vil bruke teleportsystemet.

Siden spillet sikkert blir litt vanskeligere i VR-modus, har Croteam vært hyggelige nok til å gi deg to våpen hele tiden.

Spillet er nå ute i «early access», der det er forventet å være i cirka to måneder. Den versjonen som er tilgjengelig nå mangler filmsekvenser, workshop-støtte og andre småting, men har en full enspillerkampanje og samarbeidsmodus for, hm, la meg sjekke … 16 spillere. Spillet kjører forøvrig på den nyeste versjonen av Croteams spillmotor. Obligatorisk trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.