Denne uken lanseres Milkmaid of the Milky Way

Norsk pek-og-klikk-eventyr med tonnevis av sjarm.

Den norske indie-utvikleren Mattis Folkestad lanserer denne uken sitt pek-og-klikk-eventyr Milkmaid of the Milky Way på Steam og App Store for iOS. I dette spillet følger vi Ruth, som bor alene på en fjellgård på 20-tallet. Her begynner mystiske ting å skje, og det viser seg etter hvert at noen er på jakt etter kuene hennes. Det kan hun selvsagt ikke ha noe av.

Hopp! Neida, jeg bare tull... oh.
Hopp!

Flotte, store piksler

Spillet er laget i klassisk LucasArts-stil, med sjarmerende retrografikk og flott musikk. På Steam-siden skriver Folkestad at det bør ta mellom to og fem timer å fullføre, noe som stemmer godt med min opplevelse. Jeg fikk nemlig tilgang på spillet for en liten stund siden, og likte det svært godt. Her er noe av det jeg skrev i sniktitten min:

– Milkmaid of the Milky Way er ikke bare et imponerende stykke arbeid fra én person, men et spill jeg tror de aller fleste tilhengere av eventyrspill vil sette pris på. […] Det er ikke et tjuetimersspill med gåter som krever at du trekker frem notatblokka, men det vil gi deg en kveld eller to med trivelige opplevelser i godt selskap. Jeg storkoste meg, og håper at dette ikke blir siste gangen vi hører fra Ruth og de nye vennene hennes.

Lanseringsdatoen er altså 5. januar, og her er traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.